Trabzon'da 'Avrupa Birliği Öykü Yarışması'

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun desteğiyle TTSO AB Bilgi Merkezi tarafından gerçekleştirilen Avrupa Birliği Öykü Yarışması Trabzon etabı seminerle başladı.    Seminere Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği İlişkileri Öğretim Üyesi Prof. Dr Ayhan Kaya v

Trabzon'da 'Avrupa Birliği Öykü Yarışması'

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun desteğiyle TTSO AB Bilgi Merkezi tarafından gerçekleştirilen Avrupa Birliği Öykü Yarışması Trabzon etabı seminerle başladı.    

Seminere Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği İlişkileri Öğretim Üyesi Prof. Dr Ayhan Kaya ve öykü yazarı Fadime Uslu katılırken semineri, Trabzon ve çevresindeki liselerde okuyan yaklaşık 200 öğrenci izledi. 
 
Bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen ve teması ‘Farklılıklar içinde birlik’ olarak belirlenen Avrupa Birliği Öykü Yarışması semineri kapsamında TTSO Toplantı Salonu’nda bir konuşma yapan Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği İlişikileri Öğretim Üyesi Prof. Dr Ayhan Kaya, Avrupa Birliği’nin temelde bir barış ve işbirliği projesi olduğunu belirterek, “Avrupa Birliği bölen değil birleştiren bir yapıdır. Türkiye’de son yıllarda Avrupa Birliği sürecine ilişkin soru işaretlerinin arttığını ancak insanların sürece önyargısız yaklaşarak AB’nin geliştirici etkisinin farkına varması gerekiyor” dedi.
 
Seminerde bir konuşma yapan Öykü Yazarı Fadime Uslu ise, öykü yazmanın insanı geliştirici bir uğraş olduğunu belirterek yazmanın kuralları olduğunu dikkat çekti. Uslu özgün olabilmek adına yapay bir yazı dilinden kaçınılması gerektiğini de belirterek, Trabzonlu gençlerin dereceye girmesini istediğini söyledi.
 
Öte yandan, TTSO AB Bilgi merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, öykülerin 3 Mayıs tarihine kadar 7 nüsha şeklinde TTSO AB Bilgi Merkezi’ne elden ya da yakupkarbuz@gmail.com adresine e-posta yoluyla gönderilebileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel