Trabzon'da atık su problemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği’nin IPA hibe fonlarından yararlanarak yürüteceği “Entegre Su Projelerinin Hazırlanması için Teknik Yardım” kapsamında atık su ve içme suyu bileşenlerinden oluşan Trabzon Entegre Su Projesi’ni başlatıyor.Konuyl

Trabzon'da atık su problemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği’nin IPA hibe fonlarından yararlanarak yürüteceği “Entegre Su Projelerinin Hazırlanması için Teknik Yardım” kapsamında atık su ve içme suyu bileşenlerinden oluşan Trabzon Entegre Su Projesi’ni başlatıyor.

Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, proje tahmini bütçesi 40 milyon Avro olarak öngörülürken, bu ay içinde projenin hazırlanması için müşavir firma ile kontrat imzalanacak.

Açıklamada “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Akçaabat Belediyesi ile birlikte Avrupa Birliği’nin IPA fonlarından yararlanarak yürüttüğü Akçaabat İçme Suyu temini ve Atıksu projesinin hazırlık çalışmalarına 3 Ocak 2008 tarihinde ‘Türkiye’de 8 belediye için içme suyu temini projjelerinin hazırlanmasına yönelik teknik destek’ projesi kapsamında başlanmıştır.

 Akçaabat Projesi’nin bütçesi yaklaşık 25 milyon Avro olup; proje kapsamında su arıtma tesisi ve su alma yapısı, depolama tankının inşası, su şebekesi ve isale hatlarının yenilenmesi, atıksu arıtma tesisi inşası, kanalizasyon ve hatlarının yenilenmesi, pompa istasyonları inşası, belediyenin kapasitesinin geliştirilmesi, belediyenin su ile ilgili ihtiyaçlarını karşılayacak mal alımı gibi bileşenler bulunmaktadır.

 Teknik yardım ve içme suyu temini inşaat ihaleleri devam etmekte olup; kontratların yıl sonu imzalanması planlanmaktadır. Atıksu arıtma tesisi ve mal alımı kontratları gelecek yıl imzalanacaktır. Su ve atıksu inşaatlarının 2016 ve 2017 yıllarına kadar tamamlanması öngörülmektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel