Trabzon'da artık yasak!

Trabzon ili sınırları içerisinde şahsa ve mal varlığına karşı işlenen suçlarda kullanılan 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar hakkında kanun kapsamında olmayan genel güvenliği tehlikeye sokabilecek kelebek tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen

Trabzon'da artık yasak!

Trabzon ili sınırları içerisinde şahsa ve mal varlığına karşı işlenen suçlarda kullanılan 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar hakkında kanun kapsamında olmayan genel güvenliği tehlikeye sokabilecek kelebek tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen bıçaklar ile benzeri aletlerin satılması, satın alınması, nakledilmesi, kişi üzerinde, çantalarında maksat dışı taşınmasının yasaklanması ile bu karara uymayanlara idari para cezası uygulanmasına ilişkin Trabzon Valisi imzalı bir genelge yayınlandı. 

Konu ile ilgili olarak bazı açıklamalarda bulunan Vali Abdil Celil Öz, “İlimizin kamu düzenini, vatandaşlarımızın can güvenliğini, genel asayiş ve güvenliği önemli derecede doğrudan etkileyen, bıçak başta olmak üzere kesici, delici ve bereleyici aletlerle işlenen suçların en aza indirilmesi kapsamında kanunen yasaklanmayan veya kolayca elde edilen suç aleti olarak sıklıkla kullanılan bu aletlerin denetim altına alınarak şahsa ve mal varlığına karşı işlenen suçların önlenmesi ve 18 yaşından küçüklere satılmasının men edilmesi amaçlanmaktadır. Genelgede ayrıca; 6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen kasap bıçağı, ekmek bıçağı, sırtı testere dişli av bıçağı, tek veya iki yüzü keskin olarak özel amaçlarla imal edilen bıçaklar ile her türlü kesici, delici ve bereleyici aletler 2521 sayılı kanun hükümlerine göre ruhsatlandırılan işyerleri ile belediyelerce ruhsatlandırılan yerler dışında satışı ve sergilenmesi, şahıs üstünde taşınması yasaklanmıştır. Bahse konu aletlerin nakilleri ise; bavul, valiz, takım ve el çantası, çuval, bez torba veya ambalajlarında, araçların bagaj ve torpido gözlerinde ani olaylarda kullanılmayı engelleyecek tarzda kağıt ve bezle sarılıp paketlenmiş şekilde yapılacaktır. Bu kurallara uymayanlar hakkında 5442 sayılı il idaresi kanunun ve 5326 sayılı kabahatler kanunu hükümlerinde idari para cezası uygulanacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler