Trabzon'da arıcılara uyarı!

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, ilkbahar bakımları nedeniyle arıcıları ruhsatsız ilaç kullanmamaları konusunda uyardı.Trabzon’da 2 bin civarında arıcı ve 140 bin arılı kovan bulunduğunu ifade eden Topbaş, baharın gelmesi ile birlikte arı

Trabzon'da arıcılara uyarı!

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, ilkbahar bakımları nedeniyle arıcıları ruhsatsız ilaç kullanmamaları konusunda uyardı.

Trabzon’da 2 bin civarında arıcı ve 140 bin arılı kovan bulunduğunu ifade eden Topbaş, baharın gelmesi ile birlikte arıcılık çalışmalarının başladığını , bu bağlamda arı hastalık ve zararlılarıyla mücadelede kullanmak durumunda oldukları ilaçları veteriner hekimlere yazdırmak suretiyle satın almaları gerektiğini belirtti.

Ruhsatlı ve doğru ilaçları zamanında uygulamanın hem istenen sonucu almak hem de kalıntısız üretim yapmak açısından önemli olduğunu vurgulayan Topbaş, “Bal, polen,arı sütü, propolis ve balmumu gibi arı ürünleri üretiminde, dünya standardını yakalayabilmemiz için; arıcılıkla uğraşan çiftçilerin teknik bilgiye sahip olmaları ve bilinçli arıcılık yapmaları şart. Arı ürünleri çok faydalı ve şifalı. Şifa olacak ürünlerin yanlış uygulamalarla zehire dönüştürerek insan sağlığını tehdit eder hale getirilmemek gerekir. Arıcıları bilinçsiz, ruhsatsız ve zamansız ilaç kullanmamaları konusunda uyarıyoruz” dedi.

Topbaş, ülkemizin coğrafya, iklim ve flora bakımından oldukça zengin bir yapıya sahip olduğunu, bu avantajların daha da bilinçli kullanımı ile başta bal olmak üzere mükemmel bir gıda olan arı ürünlerinin üretiminin ve pazar payının artacağını, istihdama ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler