Trabzon'da Araplar'a özel çalışma!

Suudi Arabistan’ın Yanbu, El Kassim ve Damman şehirlerinden 18 kişilik turizm seyahat acente sahibi Trabzon’a geldi. DOKA’nın organizasyonunda bölgenin turizm potansiyelinin tanıtılması amacıyla yapılan çalışmalar çerçevesinde Trabzon'a gelen heyet Trabzo

Trabzon'da Araplar'a özel çalışma!
Suudi Arabistan’ın Yanbu, El Kassim ve Damman şehirlerinden 18 kişilik turizm seyahat acente sahibi Trabzon’a geldi. DOKA’nın organizasyonunda bölgenin turizm potansiyelinin tanıtılması amacıyla yapılan çalışmalar çerçevesinde Trabzon'a gelen heyet Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ü ziyaret etti.
 
Valilik B Toplantı Salonunda Suudlu seyahet acenteleri ile bir araya gelen Vali Öz, “Tarih ve kültür olarak ortak yönlerimiz olan Arap dünyası ile yakın tarihe kadar kültür, turizm ve ticari ilişkiler konusunda istenilen seviyede değildik. Ancak son dönemde gerek Türkiye’deki siyasi istikrar ve ekonomik kalkınma sayesinde bölgede işbirliği arttı ve bu bağlar güçlendi. Geçmişten gelen ortak kültürümüz bizi birbirimize yaklaştırdı. Hem ticaretimiz, hem kültürel ilişkiler ve turizm kapasitemiz giderek arttı. Bu süreçte Suudi Arabistan başta olmak üzere diğer Körfez ülkelerinden gelen turizm kafileleri açısından Trabzon ve Karadeniz bölgesi önemli bir destinasyon haline geldi.  Bu gelişmede fuarlar, seyahat acentelerimizin, bazı basın mensuplarımızın ve Suudi Arabistanlı gazetecilerin çok önemli payı var.
 
 Körfez ülkelerinden gelecek turist sayısı ile ilimizin turizmini geliştirmek istiyoruz ve bunun için konaklama ve diğer hizmet sektörlerinde standardın ve kalitenin geliştirilmesi için ortak çalışmalarımızı yürütüyoruz.
 
Yinede eksiklikler olursa bunu bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Bu eksikliklerin giderilmesi için ne gerekiyorsa yaparız. İlimize yaptığınız ziyaretlerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Sizleri, körfez ülkelerinin diğer ziyaretçilerini bu bölgenin zenginliklerini yaşamaya davet ediyorum” dedi.
 
ARAPÇA KURSLAR AÇILACAK
 
Suudlu acente sahiplerinin sorularını da cevaplayan Vali, Arap ülkelerinin vatandaşlarının ihtiyaçları doğrultusunda ilimizde Arapça kursları açılacağını, Arapça yer ve yön tabelalarının oluşturulacağını söyledi. Vali, Trabzon’un turizm ve sağlık alanında önemli yatırımlarının olduğuna dikkati çekerek, ziyaretlerin artmasıyla yatırımların hızlanacağını, Trabzon’daki konaklama tesislerinin yeterli düzeyde olması için çalışmalar yapılacağını ifade ederek, “İlimizin bugün itibariyle 5 bine yakın yatak kapasitesi bulunuyor. Ancak 5 yıldızlı Hilton Garden Otel ve Ramada Otel’in inşaatları ile ilçelerimizdeki diğer 4 ve 3 yıldızlı otellerin tamamlanmasıyla bu sayı 10 binlere ulaşacaktır” dedi.
 
Turistik tesis yapılması anlamında ilgili bakanlıkça orman arazilerinin ve yaylaların 29 yıllığına kiralandığını ifade eden Vali, Karadeniz’de yılın sadece belli bir dönemi değil 4 mevsim turizm yapılması için her türlü çalışmaların sürdüğünü söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler