Trabzon'da Araplar durdurulamıyor!

Trabzon’da yabancılara konut satışları dikkat çekiyor.Özellikle Arap turistlerin yoğun bir şekilde konut aldıkları ilde yabancılara geçen yılın ilk 8 ayında 22 konut satılırken, bu yıl bu rakam yüzde 431 artışla 117’ye çıktı.Yabancılara konut satışında ge

Trabzon'da Araplar durdurulamıyor!

Trabzon’da yabancılara konut satışları dikkat çekiyor.

Özellikle Arap turistlerin yoğun bir şekilde konut aldıkları ilde yabancılara geçen yılın ilk 8 ayında 22 konut satılırken, bu yıl bu rakam yüzde 431 artışla 117’ye çıktı.

Yabancılara konut satışında geçen yıla göre yüzde 431’lik artışın en önemli nedeni olarak son yıllarda bölgeye olan Arap turist ilgisi gösterilirken, Arap turistlerin tek tek konut almadıkları akrabalarıyla birlikte yaşamak için bir seferde birden fazla konut satın aldıkları belirlendi.

Öte yandan TUİK rakamlarına göre, Doğu Karadeniz illerinde 2014 Ağustos ayında sırasıyla Trabzon’da bin 48, Ordu’da 757, Giresun’da 484, Rize’de 280, Artvin’de 138 ve Gümüşhane’de 115 konut satışı gerçekleştiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler