Trabzon'da Arap turizmi yüzleri güldürüyor

Trabzon Valiliği’nden alınan bilgilere göre, Arap turizminin % 50’yi aşan bir artış yaşadığı belirtilerek, “Geçen yılın 8. ayı sonunda Trabzon’a gelen Arap turist sayısı 39 bin iken, bu yılın aynı döneminde bu rakam 96 bine ulaştı. 2012 yılı için 60 bin o

Trabzon'da Arap turizmi yüzleri güldürüyor

Trabzon Valiliği’nden alınan bilgilere göre, Arap turizminin % 50’yi aşan bir artış yaşadığı belirtilerek, “Geçen yılın 8. ayı sonunda Trabzon’a gelen Arap turist sayısı 39 bin iken, bu yılın aynı döneminde bu rakam 96 bine ulaştı. 2012 yılı için 60 bin olarak gerçekleşen Arap turizminin bu yıl 120 binin üzerine çıkması bekleniyor” ifadelerine yer verildi. Vali Abdil Celil Öz, Sümela Manastırı’na ilişkin de rakamlar vererek, turizmin bölgemiz için çok önemli bir argüman olduğunu kaydetti

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon’un turizm anlamında altın çağını yaşadığını söyledi.

Vali Öz, Trabzon’un turizm rakamlarında geçen yıla göre yüzde 50’lik bir artış yaşandığını belirterek, “Geçen yılın 8. ayının sonunda Trabzon’a gelen Arap turist sayısı 39 bin iken bu yılın ilk sekiz ayında bu rakam 96 bine çıktı. Bu rakam 2012 yılı için 60 bin civarında gerçekleşmişti. Yine Sümela Manastırı’na geçen yılın tamamında gelen turist sayısı 300 bin kişi iken, bu yılın sadece 8 ayında bu sayı 305 bine ulaşmış durumda. Önümüzde 2013 yılının bitmesine 4 aylık bir süre daha olduğu düşünülürse rakamın katlanacağını rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

Vali Öz, “Rakamlar da gösteriyor ki, turizm bölgemiz ve ilimiz için çok önemli bir argüman. Ve önümüzde 4 aylık bir süre daha var. Biz de turizmi geliştirmek ve daha da yukarılara çıkarmak için her türlü desteği verip altyapıyı güçlendirmek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel