Trabzon'da anlamlı proje

Trabzon Belediyesi’nin, engellilerin toplumla kaynaşmasını kolaylaştırmak ve sosyal yaşama etkin katılımlarını sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ÖDES (Özürlüler Destek Programı) Projesi kapsamında başlattığı 'Biz De Varız' projesini e

Trabzon'da anlamlı proje

Trabzon Belediyesi’nin, engellilerin toplumla kaynaşmasını kolaylaştırmak ve sosyal yaşama etkin katılımlarını sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ÖDES (Özürlüler Destek Programı) Projesi kapsamında başlattığı 'Biz De Varız' projesini etkinlikleri devam ediyor.


Trabzon merkezde bulunan bin 126 engelli ile il genelinde bulunan 5 bin 217 farklı özürlü gruplarına mensup vatandaşlara ulaşmayı amaçlanan proje etkinlikleri kapsamında 23 Mayıs Perşembe günü KTÜ’de bir dizi etkinlik düzenlenecek. Trabzon’da 17 ilçeden engellinin katılacağı program KTÜ Rektörlük önünde saat 16.00’da bir yürüyüş düzenlenecek.

Daha sonra KTÜ’de bulunan konser alanına gelecek engelliler için KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrenci ve öğretmenleri tarafından konser verilecek.


Mart ayında başlayan ve 12 ay sürecek projenin toplan tutarı 160 bin TL olduğu öğrenilirken, ÖDES programı kapsamında hayata geçirilen ve Trabzon Valiliği, Trabzonspor, KTÜ, Çamlık İşitme Engelli İlköğretim Okulu, Çamlık Özel Eğitim Meslek Lisesi ve sakatlar Derneği Trabzon Şubesi, Yetişme Çağındaki Çocukları Koruma Derneği'nin de ortak olduğu proje ile engellilerle birlikte toplumla kaynaşma yürüyüşü, konser, tiyatro, maç, piknik gezi ve seminer programları düzenleniyor.


Proje kapsamında Trabzonspor’un antrenmanını ziyaret eden ve Trabzonspor maçına giden engelliler, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler