Trabzon'da ambulans sayısı artıyor

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kemal SÜLEYMAN’ın katılmış olduğu , 112 Acil Sağlık Hizmetleri paneli bu sabah Trabzon –Akçaabat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde yapıldı.İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Yusuf Eray Uslu;''Trabzon’da

Trabzon'da ambulans sayısı artıyor

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kemal SÜLEYMAN’ın katılmış olduğu , 112 Acil Sağlık Hizmetleri paneli bu sabah Trabzon –Akçaabat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde yapıldı.

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Yusuf Eray Uslu;

''Trabzon’da ilk 1996 yılında 112 Acil Servis başlatılmıştır.2011 yılına geldiğimizde hizmetler çok hızlı bir şekilde artmaktadır.2009 yılından beri hava ambulansları ülkemizde başlamıştır bunlar 19 tane olup Trabzon’da ise bir tane bulunmaktadır.Adı hava 61 olan bu ambulans helikopter Doğu Karadeniz Bölgesine hizmet etmektedir.Ayrıca yine aynı tarihte ülkemize giren Uçak Ambulans , Ankara ilinde konuşlandırılmakta olup görevlendirilmesi Sağlık Bakanlığınca yürütülmektedir.

Trabzon 112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde 32 Acil Yardım Ambulansı, 1 Helikopter Ambulans , 3 Kar Paletli Ambulans bulundurmaktadır.112 Çağrı Merkezine günlük 4500 çağrı gelmektedir.Bu çağrıların yaklaşık 140 tanesi KKM tarafından değerlendirildikten sonra acil vaka olarak kabul edilip nakil gerçekleştirilmektedir.

112 Acil Sağlık Hizmetlerinden yararlanma hakkının ihtiyaç sahibi her bireye ait olduğu unutulmadan talepte bulunulmalıdır.Bu anlamda, gerçek ihtiyaç sahipleri ile empati yapılarak daha hassas olunması, trafikte ambulanslara kolaylık gösterilmesi, olay yerinde 112 personeline yardımcı olunması, tüm vatandaşların İlkyardım bilinci konusunda kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi hizmetin daha kaliteli biçimde sunulmasını sağlayacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamadan sonra İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Kemal Süleyman , 112 Basın halkla ilişkiler Temsilcisi Emrullah Kınalı , 112 Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Yusuf Eray Uslu , çok sayıda basın mensubu ile kahvaltı yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel