Trabzon'da Alacahan çöktü

Kültür mirasları bir bir yok oluyor. Trabzon'un Çarşı Mahallesi Semerciler yokuşu Alacahan sokakta bulunan 600 yıllık kültür mirası Alacahan bakımsızlık ve yetkililerin ilgisizliği nedeniyle ba sabah saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü.Turizme kazandır

Trabzon'da Alacahan çöktü

Kültür mirasları bir bir yok oluyor. Trabzon'un Çarşı Mahallesi Semerciler yokuşu Alacahan sokakta bulunan 600 yıllık kültür mirası Alacahan bakımsızlık ve yetkililerin ilgisizliği nedeniyle ba sabah saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü.

Turizme kazandırılması için restore edilmesi düşünülen  Alacahan sabah saat 06:15 sıralarında büyük bir gürültüyle çöktü. Can kaybını adeta tesadüfler önlerken Alacahan'ın yarım saat sonra çökmesi halinde büyük bir facia yaşanması işten bile değildi . Alacahan civarında bulunan esnaflar dükkanlarını saat sabah 00 07 de açarken çökmenin saat 06 30 olması can kaybınıda önledi

Yetkililer tarafından Tarihi eserlerin topluma kazandırılması ve yeniden hayata döndürülmesinin turizm sektörünü olumlu yönde etkileyeceği ifade edilmesine rağmen kültür miraslarımız bir bir yok oluyor.

Uzun süredir restorasyonu gündemde olan  17. yüzyıldan kalma bir tarihi miras olan Alacahan bu sabah saatlerinde çöktü, Alacahan'la birlikte bitişiğinde bulunan tarihi Türk hamamı da zarar gördü.

Fotoğraflar için tıklayınız

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu'nun  'Trabzon İş Geliştirme Merkezi yapmayı planladıkları Alacahan’ın bakımsızlık ve restorasyon çalışmalarının yapılamaması nedeniyle çökmesi tepki topladı

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Alacanhan ile ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamada Alacahan projesinin kentteki istihdama belirli bir oranda çözüm sağlayacağını aynı zamanda turistik bir işlev kazandırılacağını, her iki kapsamda da çalışmanın kente ekonomik katkı sağlayacağını işaret etmişti.

Trabzon Valiliğı ise Alacanhan'ın restorasyonru için hazırlık yapıyordu.

Ancak burayı koruması ve restora etmesi gereken kurumlar hazırlık yapana kadar Alacahan’ın yorgunluğu bu süreyi beklemeye yetmedi. Büyük bir kültür mirası bu sabah saatlerinde çöktü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler