Trabzon'da akil insanlar protestosu

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İl Başkanları ve üyeleri Akil İnsanlar Karadeniz Komisyonu'nun dün Trabzon'da gerçekleştirdiği toplantıyı protesto ettiler.  Meydan Parkı Atatürk Alanı’nda bir araya gelen CHP, İş

Trabzon'da akil insanlar protestosu

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İl Başkanları ve üyeleri Akil İnsanlar Karadeniz Komisyonu'nun dün Trabzon'da gerçekleştirdiği toplantıyı protesto ettiler. 
 
Meydan Parkı Atatürk Alanı’nda bir araya gelen CHP, İşçi Partisi ve TGB üyeleri bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, “Biz bu şehirde 40 yıldır yaşıyoruz. Bizim o toplantıya katılan 130 kişinin 100 tanesini ilk defa biz Trabzon’da gördük. Onlar Trabzon’u temsil edemez” dedi.
Akil İnsanlar bölücü oldukları ve onlara asla geçit vermeyeceklerini dile getiren Karan, “Dün Akil Adamlar esnaf odasını ziyaret ettiler keşke esnafların sorunları çözmek için buraya gelmiş olsaydılar. Dün toplantıya gelen Ziraat Odası Başkanı fındığın fiyatı 3 lira iken, Trabzon’da fındık üreticisinin yanına gelmiş olsaydı. Onlar bu ülkeyi 5 yıldızlı otellerden yönetmeye alışmışlar.
 
Biz elbette ki barıştan yanayız. Biz bu ülkede çocuklara 'Barış' ismini vermiş diye 30 yıldır yargılanan bir siyasi partinin devamıyız. Biz kimseden barışı öğrenecek değiliz. 'Barış' adı altında bu ülkenin bölünmesine bu ülkenin yurttaşları olarak izin vermeyeceğiz. Eğer bu ülkeyi barış getireceğini iddia edenler yarın çıkıp da derseler ki, o üst geçitteki şehir isimlerini Murat Karayılan’dan, Abdullah Öcalan’dan, Şevki Hakyemez ile değiştirirseler şaşırmayın. Onlar bölücüdür, bölücülere geçit vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise, “Bugün bize dayatılmak istenilen şey, özerklik adı altında, bölge yönetimleri adı altında, ana dilde eğitim adı altında, aslında modern bir Serv'dir. Biz bu kağıt parçalarını yırtıp atacağız. Asla ülkemizin bölünmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
 
Basın açıklamasının ardından, CHP, İşçi Partisi ve TGB üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler