Trabzon'da ağaç bayramı kutlandı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 21 Mart Dünya Ormancılık ve Ağaç Bayramı dolayısıyla düzenlenen ağaçlandırma etkinliğine katılırken yaptığı konuşmada "Ağacın Temeli Fidan, İnsanın Temeli Çocuktur’ dedi.Trabzon Mimar Sinan Ortaokulu bahçesinde gerçekleş

Trabzon'da ağaç bayramı kutlandı


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, 21 Mart Dünya Ormancılık ve Ağaç Bayramı dolayısıyla düzenlenen ağaçlandırma etkinliğine katılırken yaptığı konuşmada "Ağacın Temeli Fidan, İnsanın Temeli Çocuktur’ dedi.


Trabzon Mimar Sinan Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Kızılcık’ın yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakılması için herkesin çevreye karşı duyarlı olması gerektiğini belirten Vali Kızılcık, “21 Mart Uluslararası Ormancılık ve Ağaç Bayramı kutlamalı için burada toplandık. Orman ve su birbirinden ayrılamaz ikilidir. Biz de insan olarak onlardan ayrılamayız. Yaşamın temel ihtiyaçlarından bir tanesi sudur. Ormanın oluşması için de ağacın temel ihtiyaçlarından bir tanesi yine sudur. Bizler bu anlamda vatandaşlarımızın özellikle de siz değerli öğrencilerimizin duyarlılığının daha üst noktaya taşınması ve yarınlarımızın daha yaşanılabilir olması için bu günleri birer bayram olarak kutluyoruz” dedi.


Örgencilere seslenen Vali Kızılcık, “Ağacın temeli nasıl fidan ise sizlerde insanlığın tazecik fidanlarısınız. Sizlerin en iyi şekilde yetişmesi için bu ve benzeri günler organize ediliyor. Nasıl fidan su ile beslenir, güneş ile aydınlanır ve neticede olgun büyük bir ağaç ve tamamında bir orman ortaya çıkıyorsa, sizlerde insanlığın sevgisi ile en güzel şekilde yetiştirileceksiniz. Ulu Önder Atatürk’ün bize hedef olarak gösterdiği hedeflere ulaşmamız için bu çok önemlidir. Sizlerin daha temiz ve yaşanılabilir bir ortamda yaşayabilmenizi ve ülkemizi uluslar arası alanda hak ettiği noktaya taşıyacağımıza olan inancımı yineliyor, 21 Mart Uluslararası Orman ve Ağaç Bayramınızın kutlu olmasını temenni ediyorum” dedi.


Programda okul öğrencilerinin hazırladığı ‘Orman Sevgisi’ konulu gösteri beğeniyle izlenirken, etkinliğin ardından ilgili müdürlükler ile yapılan çalışmalar ile okul bahçelerinde ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalar kapsamında Vali Kızılcık, Mimar Sinan Ortaokulu bahçesinde belirlenen alanda Orman Bölge Müdürü Gediklili ve öğrencilerle birlikte fidan dikerek onlara can suyunu verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel