Trabzon'da adil dönem

Valilik Bahçesi önündeki törene Trabzon Cumhuriyet Savcısı Birol Çelik, Trabzon Vergi Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Dağdaş'ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törende bir konuşma yapan Trabzon Barosu Başkan

Trabzon'da adil dönem

Valilik Bahçesi önündeki törene Trabzon Cumhuriyet Savcısı Birol Çelik, Trabzon Vergi Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Dağdaş'ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törende bir konuşma yapan Trabzon Barosu Başkanı Av. Mehmet Şentürk, bölgede yargı hizmetlerine büyük ağırlık verildiğini belirterek, "Meslektaşlarımıza yapılan saldırılar, kurumların mahkeme kararlarına uymaması ve yargıya ayrılan bütçenin düşüklüğü en önemli sorunlardandır. Yargı, herkesin hukuka uygunluk denetimini yapan, devleti devlet yapan devletin, en temel özelliklerinden biridir. Yargı bir bütün olması hasebiyle bütünlük içinde hukuka uygunluk açısından, hukuka bağlılık açısından bağımsızlığı ve tarafsızlığı açısından bir yıl daha geçirmeyi ümit ediyoruz. Yargı ile ilgili sorunlarımız her geçen gün artmaktadır. Meslektaşlarımıza yapılan saldırılar, kurumların mahkeme kararlarına uymaması ve yargıya ayrılan bütçenin düşüklüğü en önemli sorunlardandır. Ancak bölgemizde ilimizde yeni adliye binamızın hizmete girmesi için az bir süre kalması. Bölge adliye mahkememizin kurulmuş olması, Adli Tıp Kurumumuzun tamamlanması, Hukuk Fakültesi ve Adli Tıp Ana Bilim Dallarıyla birlikte son dönemde bölgemize yargı hizmetleri açısından önemli bir ağırlık verildiğini görmekteyiz. Bunu yeterli görmüyoruz, daha da ileri gitmesi lazım çünkü geciken adaletin adalet olamayacağı herkesin hakkını arayabileceği kuvvetlinin kuvvetine ‘dur’ diyebileceği tem makam yargı mevkileridir" dedi.

İstinaf Mahkemesi kurulduğuna da işaret eden Şentürk "Bu aydan itibaren atamaları yapılacak. Şu anda geçici bina olarak Belediye Hizmet Binası düşünülmektedir. Mevcut Adliye Binamız Kaşüstü’nde bittikten sonra Trabzon Adliyesi oraya taşınacak. Burası da Bölge Adliye Mahkemesi olarak faaliyetine devam edecektir. Burada büyük bir bölge Adliye Mahkemesi kuruldu. Yedi dairesi olacak. 4 Hukuk, 3 Ceza Dairesi. Rize, Giresun, Artvin, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt illeri buraya bağlı olarak ilk derece temiz mahkemesi olarak görev yapacaktır. Trabzon'un yargı merkezi olma noktasında verdiğimiz mücadelede önemli bir adım atılmış oldu. Sanıyorum sadece binaların yapımı atamalar ve bürokratik süreç kaldı. Mutlu sona doğru yaklaşıyoruz diyebiliriz" diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel