Trabzon'da acil ekibine saldırıya hapis!

Trabzon'da bunalım sonucu bıçakla kendine zarar verirken yardıma gelen 112 Acil Servis ekibindeki görevlilere saldırıp bıçakla tehdit ettiği için yargılanan 40 yaşındaki Sezai B.'ye, 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.Olay 15 Eylül 2013 tarihinde Kireçhane K

Trabzon'da acil ekibine saldırıya hapis!

Trabzon'da bunalım sonucu bıçakla kendine zarar verirken yardıma gelen 112 Acil Servis ekibindeki görevlilere saldırıp bıçakla tehdit ettiği için yargılanan 40 yaşındaki Sezai B.'ye, 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Olay 15 Eylül 2013 tarihinde Kireçhane Köyü'nde meydana geldi. Bunalıma giren bir kişinin bıçak ile kendine zarar verdiğinin bildirilmesi üzerine harekete geçen Trabzon 112 Acil Servis ekibi, kısa sürede adrese ulaştı. Bıçakla kendine zarar veren Sezai B., yardım etmeye çalışan ekibe saldırdı. İddialara göre elindeki bıçakla sağlık ekibini, "Hepinizi öldürürüm" diyerek tehdit eden, bir sağlık görevlisine yumruk atan Sezai B., bir diğerinin de elbisesini yırttı. Ambulansa da zarar veren Sezai B. olay yerine çağrılan jandarma ekiplerince etkisiz hale getirildi. 

Saldırıya uğrayan sağlık görevlileri Abdullah Zekai H., Yekta S. ve Sevinç Ö.’nün şikayeti üzerine Sezai B. hakkında, ‘Zincirleme silahlı tehdit’ suçlamasıyla dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Sezai B.'ye, Trabzon 2 Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. 112 Acil Servis görevlilerinin can kurtarmak için zamana karşı mücadele verdiklerinin altını çizen Trabzon Tabip Odası Başkanı Ahmet Rıza Güner de, kararı çok önemli olarak değerlendirdi. Dr. Güner, şöyle dedi:

"Görevi, insan hayatını kurtarmak olan 112 Acil Servis personeli, neyle karşılaşacağını bilmeden vakanın olduğu adrese gitmektedir. Her türlü şiddet, insan hakkı ihlali ve büyük bir tehdittir. Verilen bu ceza, sağlıkda şiddet yasası çıkmadan da duyarlı yargı mensupları tarafından sağlık personelinin korunabileceğini gösteriyor. Bu açıdan oldukça önemli bir karar." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler