Trabzon'da 89 engelliye akülü araç

Trabzon'da 21’inci Yüzyıl Anadolu Vakfı'nca, 89 engelliye ücretsiz akülü araç verildi. Ortahisar Belediye Konferans Solunu’nda engellilere akülü araç verilmesiyle ilgili düzenlenen törene, araçları temin eden 21’inci Yüzyıl Anadolu Vakfı'nın Başkanı Muhar

Trabzon'da 89 engelliye akülü araç
Trabzon'da 21’inci Yüzyıl Anadolu Vakfı'nca, 89 engelliye ücretsiz akülü araç verildi.
 
Ortahisar Belediye Konferans Solunu’nda engellilere akülü araç verilmesiyle ilgili düzenlenen törene, araçları temin eden 21’inci Yüzyıl Anadolu Vakfı'nın Başkanı Muharrem Usta ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Seyfullah Kınalı, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.
 
Törende konuşan 21’inci Yüzyıl Anadolu Vakfı Başkanı Muharrem Usta, yapılanların yardım olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, "Toplumun gözünde engelli diyince bizlerle eşit hakları olmadığına dair bir algı var. Yani engelliyseniz eksiksiniz, engelliyseniz bizler kadar eşit haklara sahip değilsiniz, bakıma muhtaçsınız, toplumun dışındasınız gibi algı var maalesef. Hâlbuki engellilerle bizlerin hakları eşittir. Hiçbirimizin onlardan farkı yok. Biz burada engellilere aslında yardım amacıyla toplanmadık. Bu yaptığımız yardım değildir, onlara hayata bağlamak için bir adım atmaktır" dedi.
 
Ortahisar Belediye Başkanlığı’na yapılan yaklaşık 200 başvuru sonrasında belirlenen 89 engelliye akülü araçlar, konuşmaların ardından teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler