Trabzon'da 80 kişi Çanakkale'ye gitti

Trabzon Belediyesi, Türk milletinin tarihi dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşları'nın geçtiği yerler yakından görmeleri için Gençlik Meclisi’nden 80 kişilik bir grubu Çanakkale'ye gönderdi. İki otobüsle Çanakkale'ye hareket eden gençler iki gün

Trabzon'da 80 kişi Çanakkale'ye gitti

Trabzon Belediyesi, Türk milletinin tarihi dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşları'nın geçtiği yerler yakından görmeleri için Gençlik Meclisi’nden 80 kişilik bir grubu Çanakkale'ye gönderdi. 

İki otobüsle Çanakkale'ye hareket eden gençler iki gün boyunca Çanakkale'nin tarihi ve turistik yerlerine gezecek. Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun Çanakkale ruhunu gençlere ve gelecek kuşaklara çok iyi anlatılması gerektiğinin altını çizerek Çanakkale savaşlarının Türk tarihi açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. 
 
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çanakkale Şehitliği'nin bütün kuşakların, bütün vatan evlatlarının gezmesi, görmesi ve ibret alması gereken bir yer olduğunu belirterek, "1915 milletimizin tarihinde çok önemli bir yıldır.
 
1915 yılının bir diğer deyişle Çanakkale Savaşı'nın çok iyi okunması, araştırılması ve gelecek nesillere aktarılması gerekmektedir. Bu millet Çanakkale'de 250 bin evladını şehit vermiş ama Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadeleriyle "Ya İstiklal Ya Ölüm" demiştir. Bu millet aynı yıl Sarıkamış'ta 120 bin evladını şehit vermiştir. Vatan evlatları bu yıllarda dört cephede namusu için, vatanı için, dini için milleti için gözünü kırpmadan savaşmayı sürdürmüştür.
Çanakkale'de amaç savaş değildi. Çanakkale'de amaç her zaman dediğimiz gibi tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan ve tek bayrağı muhafaza edebilmekti. Amaç savaşmak olmadığı için de yaralıları omuzlayıp, sırtlayıp tedavilerinin edildiği bir savaş olmuştur. Yani tam insanlık örneği gösterilmiştir. Türk milletinin asaleti bu savaşta zirve yapmıştır. Bu savaşla emperyalist güçler amaçlarına ulaşamamışlar ve gereken dersi almışlardır. Böylesine önemli bir yeri ziyaret edecek gençlerimize hayırlı yolculuklar diliyorum" diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel