Trabzon'da 8 sanık tahliye olacak

Trabzon Bahçecik Kapalı Cezaevi'nde çeşitli suçlardan tutuklu bulunan 228 sanıktan 8'nin Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 102. maddesinden yararlanarak tahliye olacağı öğrenildi.Aralarında Türkiye'nin değişik illerindeki cezaevlerinden sevk edilen ve hale

Trabzon'da 8 sanık tahliye olacak

Trabzon Bahçecik Kapalı Cezaevi'nde çeşitli suçlardan tutuklu bulunan 228 sanıktan 8'nin Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 102. maddesinden yararlanarak tahliye olacağı öğrenildi.

Aralarında Türkiye'nin değişik illerindeki cezaevlerinden sevk edilen ve halen Trabzon Bahçecik Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan 228 sanıktan 8'nin söz konusu maddeden yararlanarak tahliye edilecek. Söz konusu 8 sanık cinayet, hırsızlık, cinsel istismar, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet gibi suçlardan tutuklu bulunurken, bu sanıklarla ilgili son değerlendirmeler yapılıyor. Trabzon Bahçecik Cezaevi'nde 302’si hükümlü, 228’i tutuklu olmak üzere toplam 530 hükümlü ve tutuklu bulunuyor.

Bunlar arasında 35 terör suçları bulunurken, bu suçlardan dolayı ise 3 tutuklu bulunuyor.

Öte yandan Trabzon'da 2007 yılında 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan tutuklanan Trabzon’da yöresel televizyonlarda "Pala Şov" isimli programlar yapan ve kemençe kasetleri bulunan Ali Kemal K.'nın da söz konusu maddeden yararlanacağı öğrenildi.

CMK’NIN 102. MADDESİ

Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) ‘tutuklulukta geçecek süre’ başlıklı 102'nci maddesi şöyle:

“Ağır Ceza Mahkemesi'nin görevine girmeyen işlerde tutukluluk süresi en çok 1 yıldır. Ancak bu süre, zorunlu hallerde gerekçeleri gösterilerek 6 ay daha uzatılabilir. Ağır Ceza Mahkemesi'nin görevine giren işlerde, tutukluluk süresi en çok 2 yıldır. Bu süre, zorunlu hallerde, gerekçesi gösterilerek uzatılabilir; uzatma süresi toplam 3 yılı geçemez. Bu maddede öngörülen uzatma kararları, Cumhuriyet savcısının, şüpheli veya sanık ile müdafiinin görüşleri alındıktan sonra verilir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel