Trabzon'da 8 bin asansör bakıldı

 Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül, Trabzon’da ilçe ve beldelerle birlikte 8 bin civarında asansör bulunduğunu ifade ederek “Başta bina sorumluları olmak üzere vatandaşları duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi. Makina Mühendisleri O

Trabzon'da 8 bin asansör bakıldı

 

Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül, Trabzon’da ilçe ve beldelerle birlikte 8 bin civarında asansör bulunduğunu ifade ederek “Başta bina sorumluları olmak üzere vatandaşları duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi. 

Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül, oda olarak, Türk Akreditasyon Kurumu'nun onayı ile A tipi muayene kuruluşu niteliğine sahip olduğunu hatırlattı. Asansör kontrollerini akredite olmuş kuruluşların yapabileceğinin altını çizen Başkan Bülbül, bunlardan birisinin de makine mühendisleri odası olduğunu söyledi. Trabzon’da ilçe ve beldelerle birlikte 8 bin civarında asansör bulunduğunu ifade eden Başkan Bülbül, “Bina sorumluları randevu sistemiyle asansörlerini kontrol ettirmekle yükümlü kişilerdir. Bu anlamda da başta bina sorumluları olmak üzere vatandaşları duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Mevcut binalarda bulunan asansörlerin kontrol ve denetiminin Makine Mühendisleri Odası tarafından yapılmasına onay veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ilçe belediye başkanlarına teşekkür eden MMO Şube Başkanı Bülbül, ”İmzalanan sözleşmeler, güvenli şehir ve güvenli yaşam adına atılmış çok önemli bir adımdır” şeklinde konuştu.

05.11.2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete'de revize edilerek tekrar yayınlanan yönetmeliğe vurgu yapan Bülbül “Bina sorumlusu; asansörün bu Yönetmelik kurallarına uygun olarak güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla ayda en az bir defa düzenli olarak bakımını yaptırmaktan ve kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacı ile gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için ilk yıllık kontrolünü, asansörün piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere yaptırmaktan sorumludur’ denildiğinden, günlük yaşantımızın bir parçası olan, çocuk, yaşlı, engelli tüm vatandaşlarımızın kullandığı, kullanılması için ehliyete tabi olmayan bu ulaşım araçlarının güvenli ve emniyetli bir şekilde kullanımı için yapılacak yıllık kontrollerde bina sorumlularına da büyük görevler düşmektedir. Asansör kontrollerini yaptırmak isteyen bina sorumluları Şubemizden veya ‘www.trabzon.mmo.org.tr’ adresinden konu ile ilgili bilgi alabilirler” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler