Trabzon'da 6 kişiden biri icralık

Haber61.Net - Haber Servisi - Trabzon'da her geçen gün bir esnaf iflasını açıklıyor. Bu açıklamanın yanında ise iflas eden firmalar bir bir borçları yüzünden icralık oluyor. 2002 yılın Trabzon genelinde toplam icra takibine düşen kişi sayısı 45 Bin 903 ol

Trabzon'da 6 kişiden biri icralık

Haber61.Net - Haber Servisi - Trabzon'da her geçen gün bir esnaf iflasını açıklıyor. Bu açıklamanın yanında ise iflas eden firmalar bir bir borçları yüzünden icralık oluyor. 2002 yılın Trabzon genelinde toplam icra takibine düşen kişi sayısı 45 Bin 903 olurken 10 yıl sonra bu sayı 134 Bini buldu. 750 bin nüfusa sahip olan Trabzon'da her 6 kişiden birinin icralık olduğu öğrenildi.

TRABZONLU SOKAKTA YALNIZ

Trabzon'da icralık vatandaş sayısına dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon il başkanı Muammer Demeli, " Ekonomiyi toz pembe gösteren ve köylüye ve esnafa inemeyen bir hükümet ile yüz yüzeyiz. Bugün tamamen ithalatçıyı yarı yolda bırakan hükümet Trabzon'un sokaklarına bakın muhalif vekiller sokaklara iniyor. Ama hükümet vekilleri inemiyor. bu hükümet sadece kendi cebini nasıl doldururumun peşinde. Bırakmışlar esnafı ve köylüyü düşünmeyi."dedi.

icralik.jpg

İKİ BAKANA AYNI SORULAR

Konu ile alakalı TBMM'de adalet bakanlığa soru önergesi vere Trabzon CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu, iki dönemin adalet bakanlığından yazılı açıklama isteyerek Dönemin adalet bakanı Sadullah Ergin ve bu dönemki Adalet bakanı Bekir Bozdağ'a yönelik 3 soru yöneltti.

Canalioğlu, " Trabzon'da icra ve iflas müdürlüklerindeki icra dosyalarının karşılığı nedir? ve bakanlık olarak İcralık olan vatandaşlarımızın sıkıntılarından kurtula bilmeleri ve borçlarını daha uygun koşullarda ödeyebilmeleri için bir çalışmanız var mıdır."sorularını yöneltti.

2.20140707122853.jpg

EV BORÇLARINDA TRABZON'DA ARTIŞ

öte yandan en ilginç detay ise; Trabzon ilinde en fazla icralık olaylarının yaşanmış olduğu kalemler dikkat çekti. İlk sırada kredi kartı borçları oluştururken bunun takip eden ise Cep telefonları faturası ile beyaz eşyalar takip ediyor.  Trabzon'da mutlu yuva kurmak isteyen ve ev alan vatandaşlarında banka borçlarını ödeyemediği ve icraya düştüğü öğrenildi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel