Trabzon'da 576 şirketi bekleyen tehlike!

Trabzon'da 576 şirketin 14 Şubat 2014 tarihine kadar sermaye arttırımına gitmemesi durumunda münfesih durumuna düşeceği uyarısında bulunuldu.Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısa

Trabzon'da 576 şirketi bekleyen tehlike!

Trabzon'da 576 şirketin 14 Şubat 2014 tarihine kadar sermaye arttırımına gitmemesi durumunda münfesih durumuna düşeceği uyarısında bulunuldu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Türk Ticaret Kanunu'na göre münfesih duruma düşen limitet ve anonim şirketlerin sermayelerini asgari düzeye çıkarmaları için son tarihin 14 Şubat 2014 olduğunu hatırlattı. Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda kayıtlı limitet ve anonim şirketlerden 576'sının münfesih durumda olduğunu belirterek yasal süre içerisinde sermayelerini yasaların öngördüğü duruma yükseltmelerine dikkat etmelerini gerektiğini vurguladı.

Hacısalihoğlu, belirtilen tarihe kadar sermayelerini en az 10 bin TL'ye çıkarmayan limitet şirketler ile sermayelerini en az 50 bin TL'ye çıkarmayan anonim şirketlerin münfesih duruma düşeceklerini belirterek yapılan inceleme sonucunda anonim ve limited şirket olmak üzere toplamda 576 şirketin münfesih durumda olduğunu tespit edildiğini kaydetti. Münfesif durumda olan şirketlerin TTSO Trabzon Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tamamının ilan edildiği, listenin aynı zamanda odanın web sayfasından da (www.ttso.org.tr) görülebileceğini aktaran Hacısalihoğlu "6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun geçici 7. maddesi uyarınca, şirketlerin infisah sebeplerinin iş bu ihtarın ilanından itibaren iki ay içinde münfesih olma sebeplerinin ortadan kaldırılarak buna ilişkin ispat edici belgelerin Müdürlüğümüze ibraz edilmesi ya da şirketin faaliyetinin devamına mümkün olmaması halinde aynı süre içerisinde tasfiye memurunun bildirilmesi, ayrıca şirketin davacı veya davalı sıfatıyla devam eden davasının bulunup bulunmadığına ilişkin yazılı beyanın Müdürlüğümüze verilmesi gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde münfesih olma sebeplerini ortadan kaldıran işlemlerin yerine getirildiğinin ispatlayıcı belgelerle birlikte bildirilmemesi ya da tasfiye memurunun bildirilmemesi halinde şirketin unvanı ticaret sicilinden silinecek olup, şirkete ait malvarlığının kaydın silindiği tarihten itibaren on yıl sonra Hazine'ye intikal edeceği ve bunun kesin olduğu ihtaren ilan olunur" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel