Trabzon'da 50 öğrenci zehirlendi

 Trabzon merkeze bağlı Pelitli beldesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bugün tüm yurt genelinde başlattığı proje kapsamında ilköğretim okullarında dağıtılan sütlerden içtikten sonra rahatsızlanarak hastanelere başvur

Trabzon'da 50 öğrenci zehirlendi

 

Trabzon merkeze bağlı Pelitli beldesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bugün tüm yurt genelinde başlattığı proje kapsamında ilköğretim okullarında dağıtılan sütlerden içtikten sonra rahatsızlanarak hastanelere başvuran öğrenci sayısı 40’a yükseldi. 

"Okul Sütü Projesi" kapsamında Trabzon'daki ilk uygulama bugün il merkezinde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda başladı.

Ardından diğer okullarda süt dağıtımı gerçekleşirken, il genelindeki 35 anaokulu ve 309 ilköğretim okulunda 103 bin 617 öğrenciye süt dağıtımına başlandı.

Yapılan dağıtımlar sonrasında merkeze bağlı Pelitli beldesindeki Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’ndan KTÜ Farabi Hastanesi ile Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne mide bulantısı, kusma ve ishal gibi rahatsızlıklar yaşadıkları gerekçesiyle başvuran öğrenci sayısı 40’a ulaştı.

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek hastane yetkililerinden bilgi alan ve hastanedeki çocukları ziyaret eden Vali Vekili Adem Karahasanoğlu, sabah dağıtılan sütlerden içen öğrencilerde bir rahatsızlık yaşanmadığını ancak öğleden sonra dağıtılan sütlerden sonra öğrencilerde bir rahatsızlığın baş gösterdiğini söyledi.

Karahasanoğlu “Doktorlarla görüştüm onlar da kesin olarak sütten zehirlenme olmadığını söyledi. Sütlerden numune almıştık biz daha önce. Alınan numuneleri şimdi arkadaşlar Tarım İl Laboratuvarı’nda tahlilini yapacaklar.

Bunlarda bir şey çıkarsa bizde gerekli yasal işlemleri yapacağız tabii ki. Süte karşı duyarlılıktan da olabilir. Veliler çıkan haberlerden ve karınları ağrıyan çocuklarını da düşünerek duyarlılıklarından dolayı hastaneye getirmişler” dedi.

Öte yandan içtikleri sütten zehirlendikleri iddiasıyla hastaneye başvuran öğrenciler “Daha önceden süt içmiştik böyle olmamıştık ama şimdi neden böyle oldu anlamadık” dediler.

ic1.20120502191102.png

 

4455.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel