Trabzon'da 5 bin kişiye iş umudu

Çaykur, uzun aradan sonra İş-Kur aracılığıyla mevsimlik işçi alımı yapacağını duyurmuştu. 10 günlük süre zarfında Rize, Trabzon, Artivn ve Giresun'daki fabrikalara alınacak. 3 bin 500 kişi için 26 bin 31 işsiz İş-Kur'a başvuıru yaptı. Mevsimlik iş için il

Trabzon'da 5 bin kişiye iş umudu

Çaykur, uzun aradan sonra İş-Kur aracılığıyla mevsimlik işçi alımı yapacağını duyurmuştu. 10 günlük süre zarfında Rize, Trabzon, Artivn ve Giresun'daki fabrikalara alınacak. 3 bin 500 kişi için 26 bin 31 işsiz İş-Kur'a başvuıru yaptı. Mevsimlik iş için ilk kura çekimi dün rizede hırca hınç dolan spor salonunda noter huzurunda gerçekleştirildi.

Sadece yükleme boşaltma işlerinde çalışacak 1652 kişinin belirleneceği kura çekimi için 5 bin dolayında işsiz spor salonunu doldurdu. Bir o kadarıda salon dışında heyecanla bekledi. 16 bin dolayında işsizi ilgilendiren kura sırasında gerginlikler yaşandı. Noter'in kura çekimi salonu sırasında elindeki torbayı da yere düşürmesi salonda gerginlik yaşattı.

TRABZON'DA BUGÜN

Çaykur'un Rize, Trabzon, Arvin ve Giresunda ki tesislerinde ieş alınacak 3.500 mevsimlik işçi için 10 günlük başvuru süresinde 26 bin 31 başvuru yapılmıştı. 2375 kişinin işe alınacağı Rize'de başvuru sayısı ise 16 bin 100, 783 kişinin işe alınacağı Trabzon'da ise 5192 olmuştu. 276 kişinin işe alınacağı Artvin'de ise 3 bin, 66 kişinin işe alınacağı Giresun da da 1736 kişi başvuru yapmıştı. Dün Rize'de gerçekleştirilen kura çekiminin ardından Trabzon'da bugün, Artvin'de yarın, Giresun'da ise 8 Mayıs'ta yine spor salonlarında ve noter huzurunda kura çekimleri yapılacaktır.

YÜKLEME BOŞALTMA

Çaykur'un Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki fabrikalarında çalışacak 3 bin 500 kişinin 2 bin 370 en az ilkokul mezunu ve erkek olacak. Bu işçiler yaş çay yükleme ve boşaltmada çalışacak. İşçilerden 600'ü meslek ve teknik lise mezunu, 180'i mevsimlik ziraat ve orman mühendisi, 350'si ise çay eksperi olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler