Trabzon'da 4+4+4 eylemi

Trabzon'da 4+4+4 eğitim sistemini protesto eden KESK üyeleri Atatürk Alanı önünde basın açıklaması yaptı.4+4+4 eğitim sistemi olarak bilinen İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Teklifine karşı çıkan KESK üyele

Trabzon'da 4+4+4 eylemi

Trabzon'da 4+4+4 eğitim sistemini protesto eden KESK üyeleri Atatürk Alanı önünde basın açıklaması yaptı.

4+4+4 eğitim sistemi olarak bilinen İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Teklifine karşı çıkan KESK üyeleri Atatürk Anıtı önünde önce basın açıklaması ve oturma eyleminin ardından kemençe eşliğinde horon oynayarak tepkilerini gösterdi.

KESK Şubeler Platformu adına basın açıklamasını okuyan Ümit Pamuk, konuyla ilgili iktidarı uyardıklarını belirterek, söz konusu kanun teklifinin her ne kadar zorunlu eğitimi 4+4+4 şeklinde kademeli olarak 12 yıla çıkartacağı iddia edilse de, uygulamanın zorunlu eğitimi bölümlere ayrılarak kademelendirilmesiyle kız çocukları açısından örgün eğitimin fiilen 4 yıla inmesi anlamına geldiğini söyledi. Pamuk “Yapılması düşünülen değişiklik öğrencilerin 4. sınıftan sonra dışarıdan açık öğretimle eğitimlerine devam edebilmesinin önünü açmakta ve çocukların büyük ölçüde dini ve ekonomik gerekçeler ileri sürülerek okuldan ve okul ortamından uzaklaşmasına aracı olmaktadır” dedi.

Basın açıklamasının ardından KESK üyeleri oturma eyleminin ardından kemençe eşliğinde horon oynadı.trabzon_eylem.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler