Trabzon'da 4. toplantı yapıldı

 Ak Parti 4. Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı Trabzon'da yapıldı. Trabzon'un Pelitli beldesinde düzenlenen toplantıya Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin yanı sıra, Ak Parti Trabzon ve Rize milletvekilleri, Trabzon Milletvekili Safiye

Trabzon'da 4. toplantı yapıldı

 

Ak Parti 4. Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı Trabzon'da yapıldı.

 

Trabzon'un Pelitli beldesinde düzenlenen toplantıya Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin yanı sıra, Ak Parti Trabzon ve Rize milletvekilleri, Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, AK Partili belediye başkanları ve davetliler katıldı.

 

Toplantıda konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye sınırları içerisinde Türk Bayrağı'nda başka değil bir bayrak bir bez parçası bile astırmayacaklarını söyledi.

 

Terör olayları ve Bdp ile ilgili konuşan Tanrıverdi, "Kimse insanların zihnini bulandırmasın. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bayrağı vardır. Anlı şanlı Türk bayrağı. Birileri bir hayal dünyasında, başka milletlerden, başka vatandalardan başka bayraklardan bahsediyor. Değil bir bayrak bu ülke sınırları içersinde bir bez parçası dahi astırmayacağız. Bağımsızlığımızın özgürlüğümüzün sembolü olan rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımız bir defa göndere çekilmiştir, bir daha hiç kimse bizim bayrağımızı yere indiremez. Son yaşanan çirkin görüntüler Bdp'nin Pkk'nın bir uzantısı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Takke düşmüş, kel görünmüştür. Bdp'nin bir siyasi parti olmaktan öte terör örgütünün Ankara'da terör örgütünün bir uzantısı olduğu net olarak görülmüştür" dedi.

 

Trabzon'un çok yakında büyükşehir olacağını belirten Tanrıverdi, "Türkiye'de toplam 29 Büyükşehir Belediye olacak. Bunlardan bir tanesi de Trabzon Belediyesi olacak. Bunun kriteri nüfusun 750 bin nüfus olacak. İçinde Trabzon'un bulunduğu 27 ilin Büyükşehir Belediyesi statüsü İstanbul ve Kocaeli Belediyelerinin statüsü ile eş değer olacak. Bunun en önemli özelliği ise İl Özel İdareleri'nin belediyeye bünyesi içersine iltihakları olarak öne çıkılıyor" diye konuştu.

 

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Trabzon'daki değişim çok net olarak görüldüğünü söyledi.

 

Kentsel dönüşümlerle birlikte Trabzon'u ayağa kaldırdıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Trabzon'da Ak Parti belediyecilik örneği biraz tipik bir örnek olacak. Zira 2004-2009 arası az bir farkla bu belediye Chp tarafından yönetilmişti. Bu kent 2004-2009 arasında bir kış uykusuna yatmıştı, hizmet manasında. 2009 yılında biz görevi devraldık. 3 ana kademede. Alt yapıya el attık. Yağmur suyu projesini, Şehir su projesini, Hava haritası ve Hava fotoğraflamaları yapıldı. Yani şehrin tüm su şebekesi, atık sular ve kanalizasyon şebekeleri ve yeniden imarının ele alınması alt yapıda dev adımlar olarak başlatıldı. Engebeli arazilerdeki tüm zorluklara rağmen Erdoğdu yolu çalışmaları, Kanuni Bulvarı yol çalışmaları büyük bir hızla devam etmektedir. Tüm Türkiye illerinden yapılmaya çalışılan kentsel dönüşümleri Trabzon'da ayağa kaldırdık. Trabzon'da değişim çok net olarak gözüyor. Trabzon'da son 25 yıl içerisinde 1 tane büyük otobüs alınmamıştı. Sayın Asım Aykan'ın başkanlığı döneminde küçük otobüsler alınmıştı. Bugün 30 tane yeni otobüsle birlikte Trabzon halkına konforlu ulaşım imkanı sunuluyor. Biz göreve gelmeden önce Atasu Barajı'nın bitirilmesi için takipçi olacağımızı ifade etmiştik. O dönemde Chp'de Meclis Grup Başkanı olan Sayın Akif Hamzaçebi, bugünün milletvekili o dönemin Belediye Başkanı Sayın Volkan Canalioğlu, dönemin Chp İl Başkanı Sayın Necip Yıldız basının karşısına geçip '61 projeyi bırakın sadece Atasu Barajı'nı bitirin hepsini bitirmiş sayacağız' demişti. Allaha şükürler olsun ki hükümetimiz ve halkımızın desteğiyle birlikte Atasu Barajı bitirildi ve 17 Mayıs 2012 tarihinden itibaren Trabzon Atasu'nun suyunu içiyor. Bizim yapabildiklerimizi onlar gerçekçi olarak bulmamışlardı. Ama bugün barajın bitirildiğini görüyoruz. İsteyince, çalışınca olabiliyormuş. Çünkü halkımız hizmetin en iyisine layıktır" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel