Trabzon'da 4 silahla yakalandı! İşte cezası...

Trabzon’da, yaklaşık üç ay önce çantasında 4 silahla yakalanarak tutuklanan sanık yargılandığı mahkemece 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanığın cezasını daha sonra paraya çevirdi.Trabzon 1 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tut

Trabzon'da 4 silahla yakalandı! İşte cezası...

Trabzon’da, yaklaşık üç ay önce çantasında 4 silahla yakalanarak tutuklanan sanık yargılandığı mahkemece 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanığın cezasını daha sonra paraya çevirdi.

Trabzon 1 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık M.K hazır bulundu. Sanık M.K, duruşmadaki ifadesinde silahları Manisa’da bir firmada birlikte çalıştığı arkadaşlarına hediye için aldığını belirterek olayın iyi niyetinden kaynaklandığını söyledi.

Olay günü Manisa’ya gitmek için Trabzon Otogarına geldiğini anlatan M.K, şöyle konuştu: “Manisa’da şantiyede çalıştığım arkadaşlarım Trabzon’a her gelişimde bana yörenin yetiştirdiği mahsullerden hediye olarak veriyordu. Ben de kendilerine borçlu olduğumu hissederek arkadaşlarıma tabanca götürüp hediye etmeyi düşünüyordum. Kesinlikle silah ticareti kastım yoktu. Olay tamamen saflığım ve iyi niyetimden kaynaklandı.”

Mahkeme heyeti, sanık M.K’ya “Silah ticareti yapmak” suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verirken bu cezayı daha sonra 8 bin 320 TL paraya çevirdi.


Mahkeme heyeti, daha sonra sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel