Trabzon'da 396 TOKİ konutu teslim ediliyor

 Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ev sahibi olamayan yoksul vatandaşlar için Trabzon'da yaptırılan 396 konut, hak sahiplerine teslim ediliyor. Ev sahibi olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, 47 metrekare, bir o

Trabzon'da 396 TOKİ konutu teslim ediliyor

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ev sahibi olamayan yoksul vatandaşlar için Trabzon'da yaptırılan 396 konut, hak sahiplerine teslim ediliyor.
 
Ev sahibi olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, 47 metrekare, bir oda, bir salon olarak inşa edilen evlere, peşinatsız, ayda 100 lira ödeyerek 20 yıl vadeyle sahip olacak 
 
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ev sahibi olamayan yoksul vatandaşlar için Trabzon'da yapılan 47 metrekare büyüklüğünde, bir oda ve bir salon 396 konutun teslimatına başlandı. 
     
TOKİ'nin, Türkiye genelinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü (SYGM) ile yaptığı işbirliği sonucu, piyasa koşullarında ev alamayan yoksul ve alt gelir grubundaki vatandaşları, aylık 100 liradan başlayan taksitlerle konut sahibi yapıyor. 
     
Trabzon'un merkeze bağlı Yıldızlı Beldesi'nde yoksul gruba yönelik 47 metrekare büyüklüğündeki bir oda ve salondan oluşan 396 konutun yapımı tamamlandı. Yetkililerden anahtarlarını alan vatandaşları, yeni evlerine taşınmanın heyecanı sardı. 
     
Yıldızlı Toplu Konut İdaresi 3. Bölge Kontrol Amiri Murat Öztürk, yaptığı açıklamada, yaklaşık bin 500 müracaat arasından hak sahiplerinin, Trabzon Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının oluşturduğu listeden, noter huzurunda çekilen kura ile belirlendiğini söyledi. 
   
Konutların ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için çok uygun koşullarda satıldığını vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti: 
     
"Burayı sadece konut olarak değerlendirmek yanlış olur. Çünkü burada konutların dışında cami, sosyal tesis, büfe, sağlık ocağı ve 32 derslikli bir okul da yapıldı. İnsanların burada yaşarken ihtiyaç duyabilecekleri mekanların yapılmasıyla bir kompleks oluşturuldu. Hak sahipleri aylık 100 lira taksit ödeyecek, ödemelere ise 7 ay sonra başlayacaklar. Konutlar teslim tarihinden iki ay önce bitirildi ve hak sahiplerine sunuldu. Bu hem bizim için hem de hak sahipleri için sevindirici oldu." 
     
69 yaşında ev sahibi oldu     
     
Yıldızlı Beldesi'ne, oturdukları Şalpazarı ilçesinden ailesiyle gelen 69 yaşındaki Ayşe Öngöz, evrakları tamamlamasının ardından yeni evinin anahtarını yetkililerden aldı. 
     
Evini gezen ve deniz manzaralı oturma odasından bir süre etrafı izleyen Öngöz, "İlk defa ev sahibi oluyorum. Nasip olursa artık bundan sonra ağabeyim, yengem ve çocuklarıyla birlikte burada yaşamak istiyorum. Ev küçük olmasına rağmen çok hoşumuza gitti" dedi. 
   
Şehir merkezinde oturduğu eve aylık 350 lira kira veren Yeter Yıldız ise her zaman bir evinin olması için hayal kurduğunu ifade ederek, "Buraya 100 lira ödeyeceğiz ve kendimize ait bir evimiz olacak. Evimizi gezdik ve beğendik, ufak olmasına rağmen buna da şükür, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Başımızı sokmaya bu evi bulduğumuz için şükrediyoruz" diye konuştu. 
     

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler