Trabzon'da 395 yol felç oldu!

Yetkililer, ulaşıma kapanan 4 bin 360 kilometrelik yolun açılması için 54 ekibin 36 greyder, 17 yükleyici, 17 kamyon ve 1 dozerle çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar sonucu kapanan köy yollarının ilçelere göre

Trabzon'da 395 yol felç oldu!

Yetkililer, ulaşıma kapanan 4 bin 360 kilometrelik yolun açılması için 54 ekibin 36 greyder, 17 yükleyici, 17 kamyon ve 1 dozerle çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

 

Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar sonucu kapanan köy yollarının ilçelere göre dağılımı şöyle: Merkez 20, Akçaabat 35, Araklı 28, Arsin 20, Beşikdüzü 21, Çarşıbaşı 13, Çaykara 26, Dernekpazarı 10, Köprübaşı 6, Hayrat 18, Köprübaşı 4, Maçka 52, Of 45, Sürmene 24, Şalpazarı 23, Tonya 14, Vakfıkebir 24 ve Yomra 11.

 

KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bu arada, Trabzon Belediyesi de kendi sorumluluk alanındaki ana arterler ile karın daha fazla etkili olduğu yüksek mahallelerde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

 

Gece boyunca ana arterleri ulaşıma açık tutmak için çalışan Trabzon Belediyesi Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi ekipleri, sabah saatlerinden itibaren kaldırım temizleme ve yıkama faaliyetlerine başladı.

 

Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kar yağışı sebebiyle özellikle yüksek mahallelerde yolları ve ana arterleri açmak için çalışmaları gece boyunca sürdürdüklerini belirtti. Gümrükçüoğlu, "Dün geceden beri özellikle şehrin yüksek mahallelerine yağan kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açan ekiplerimiz, ayrıca buzlanmaya karşı solüsyon ve tuz serme çalışmalarını da sürdürüyor. Ekiplerimiz, ayrıca, kaldırımları kardan temizlemek için de çalışmalar yapıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel