"Trabzon'da 375 kişi AK Parti'ye geçirildi!"

CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya, il binasında düzenlediği basın toplantısında CHP’den AK Parti’ye üye yapıldığını kaydetti.Aralarında Trabzon Belediye Meclis Üyesi Ömer Dayı ve Müslüm Hamzaçebi’nin de bulunduğu 375 kişinin AK Parti’ye üye yapıl

"Trabzon'da 375 kişi AK Parti'ye geçirildi!"

CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya, il binasında düzenlediği basın toplantısında CHP’den AK Parti’ye üye yapıldığını kaydetti.

Aralarında Trabzon Belediye Meclis Üyesi Ömer Dayı ve Müslüm Hamzaçebi’nin de bulunduğu 375 kişinin AK Parti’ye üye yapıldığını ileri süren Kaya, “Ömrünü bu partiye adamış CHP’liler bilgileri onayları dışında AKP üyesi yapılmış. Böyle bir manzara ile karşı karşıyayız. Türkiye Cumhuriyeti siyasal tarihine baktığımızda hiçbir partinin böyle bir yönteme başvurduğunu göremedim. AKP Böyle bir yöntemle insanların imzalarını taklit ederek insanların onaylarını almadan bilgileri olmadan partilerine üye yapabiliyorlar. Bu ciddi bir ahlaksızlıktır. Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma baktığımızda böyle bir durumla sizleri burada toparlamaktan partim adına utanç duyuyorum” dedi.

Yargıtay’dan kendilerine bu yönde bilgi geldiğini kaydeden Kaya, “Ortada ciddi bir ahlaksızlık var. Yargıtay’dan, Genel Merkeze bizlere gelen bir yazı ile bilgilendik. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı önce 178 kişinin ondan sonra da 197 kişinin ismini bildirildi. Yani CHP Merkez İlçeye üye 375 kişi AKP’ye üye yapılmış.
CHP’ye üyelik için üyelik formu var. İnsanın gelip imzasını atığı bölüm var. Ayrıca iki CHP’linin referans vermesi gerek. Onlarında ıslak imzası olmak zorunda. Bunları 3 nüsha düzenliyoruz. İsteyen gelip üyelik formlarını görebilirler.
Bu 375 arkadaşla ilgili kendileri gelip üye olduğu diyorlarsa ki biz böyle düşünmüyoruz. O insanları arayıp durumu bildirdiğimizde şok oldular. “Aman başkanım bizim için utançtır” diye “kimse duymasın” dediler. Hayır arkadaş utanması gereken bu arkadaşlardır. CHP’liler asla utanmamalıdırlar” diye konuştu.

CHP’de insanların gönüllülük esasına göre üye olduğunu kaydeden Kaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Bizde insanlar gönüllülük esasıyla gelirler partiye üye olurlar. AKP’de gönüllülük esasıyla üye olan insanlar var saygı duyuyoruz duymak zorundayız. Ama bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma buradan şu arkadaşlara şöyle bir şey deme ihtiyacı hissediyoruz. Lütfen arkadaşlar bugün ülkenin içinde bulunduğu durumu iyi tahlil edin. Suriye’de yaşananları iyi tahlil edin. Bu insanlara samimiyetle bir şey söyleyeceğim. Her dua etiğim zaman AKP’de siyaset yapan insanlara nereye hizmet ettiklerini görmelerine yardım et. Maalesef içinde bulunduğum durum bunu söylememi gerektiriyor.

Yardım almak isteyen yoksul insanlar gidin AKP’ye üye olun öyle yardım alın.
Bir kurumda işe girmek isteyen insanlar oradan siteye giriyorlar internette siz farklı bir siyasi parti üyesisiniz oradan istifa etmeden yardım edemeyiz diyorlar.
Bugün TRABEL çalışanı arkadaşların bir çoğu iradeleri dışında AKP üyesi yapıldı.
Taşeron işçilerin büyük bir kısmı AKP üyesi yapıldı.


En son biz bilgileri kimlik numaraları iradeleri ve bilgileri dışında CHP’liler AKP üyesi yapıldı.
Bunu yapan arkadaşların vicdanlarına sesleniyorum. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Biz ilkeli namuslu dürüst siyaseti kendimize yol edinmiş bir partiyiz. Bu arkadaşlarda bu şekilde siyaset yapmalarını tavsiye ediyorum. Siyasette ahlak olmazsa olmazdır. Ahlak olmadan hiç bir şey yapamayız. Ahlak yoksa hiçbir şeyin anlamı yok. Trabzon’da Türkiye’de siyasetin kalitesini arttırmak zorundayız. Siyasetçi önce ahlaklı dürüst olacak.

Biz belgesini hazırladık. Sahte imzalarla üye yapılan arkadaşlara belge veriyoruz. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklar. Bu sahtekarlığa karşı sessiz kalmayacağız. Hukuki yollarla hakkımızı arayacağız.

Ömer Dayı, Belediye Meclis Üyesi Müslüm Hamzaçebi iki partide aynı anda üyesi olan insanlar üyeliği düşüyor. Bu duyumu alınca partimize gelip üyelik başvurusunda bulundular ve üyelik tazelediler”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel