Trabzon'da '30 Ağustos' Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümü Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon'da da törenle kutlandı. Havanın yağışlı olması nedeniyle 30 Ağustos törenlerine katılım beklenenden az olduTörene, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Garnizon Komutan Vekili

Trabzon'da '30 Ağustos' Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümü Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon'da da törenle kutlandı. Havanın yağışlı olması nedeniyle 30 Ağustos törenlerine katılım beklenenden az oldu

Törene, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Garnizon Komutan Vekili Topçu Kurmay Albay İlhami Ulu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü ve az sayıda vatandaş katıldı.

Valilik önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören resmi geçit töreniyle devam etti.

Şeref defterini imzalayan Vali Kızılcık. "Bugün asil Türk milletinin ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 90. yıl dönümü büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz.

44444444444.jpg

Bu zafer, ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir.

Bu zafer, Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin, milletçe sökülerek, özgürlük ve onurumuzu yok etmek isteyen düşman güçlerinin, dize getiriliş destanıdır. Bu düşüncelerle, vatan, millet bayrak ve cumhuriyet uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize saygı ve şükranlarımızı sunuyor, manevi huzurunda hürmetle eğiliyoruz. Ruhun şad olsun" dedi.

Vali Kızılcık, Garnizon Komutan Vekili Ulu, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu daha sonra halkı selamlayarak bayramlarını kutlarken, bayramı az sayıda vatandaşın izlemesi dikkat çekti.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Piyade Yüzbaşı Ümit Begiş, 30 Ağustos'un dünyada eşi bulunmayan eşsiz bir zafer olduğunu belirterek bu zaferle Türk milletinin geleceği teminat altına aldığını kaydetti.

Şiirler okunmasının ardından program resmi geçit töreniyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel