Trabzon'da 3. İpekyolu İşadamları zirvesi

Trabzon'da düzenlenen 3. İpekyolu işadamları zirvesini tanıtmak amaçlı basın toplantısı yapıldı. İPEKYOLU İŞADAMLARI ZİRVESİ NEDİR?İpekyolu işadamları Zirvesi, İpekyolu hinterlandında bulunan ülkeler ile Kardeniz Ekonomik İşbirliği ve geliştime platformud

Trabzon'da 3. İpekyolu İşadamları zirvesi

Trabzon'da düzenlenen 3. İpekyolu işadamları zirvesini tanıtmak amaçlı basın toplantısı yapıldı. 

İPEKYOLU İŞADAMLARI ZİRVESİ NEDİR?

İpekyolu işadamları Zirvesi, İpekyolu hinterlandında bulunan ülkeler ile Kardeniz Ekonomik İşbirliği ve geliştime platformudur. iki gün boyunca firmaların önceden ayarlanmış yüz yüze ikili görüşmelerinde bulunacağı ve katılan diğer kuruluşlar ve firmalarla notworking ve görüşme imkanı bulacağı uluslararası bir organizasyondur.

İşte bu organizasyon kapsamında düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Ankara Trabzon Vakfı Başkanı Birgül Aygün, yaptı.  Aygün, “Üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz zirveye 20'yi aşkın ülkenin temsilcileri katılacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi katılım ve ilgi çok fazla. İpek yolu coğrafyasında Trabzon’u önemli bir aktör yapabilmek için ekonomi bakanlığının, İhracatçılar Birliğinin, Ticaret Odasının, Valiliğin ve Büyükşehir Belediyesinin ve tabiî ki basınımızın büyük destekleriyle bu projeyi hayata geçireceğiz. 260 iş adamı katılıyor, bunlar ticaret müşavirlerimize başvurarak katılan firmalar. Özel olarak katılanları da katarsak 300’e aşkın iş adamı katılacak. En büyük ilgi Rusya ve İran’dan, İran’da lojistik anlamda sorunlar olsa bile torba yasayla birlikte İran’la ticaretimiz önemli rakamlara çıkacaktır. Önümüzdeki 5 yıl içinde 30 milyar doları aşkın bir ticaret bekleniyor. Trabzon’da hem limanımızla hem dinamik iş adamlarıyla bu coğrafyada bu rakamı tutturabilecek en önemli yerlerden bir tanesi. 17 Ekim’de iş adamlarımız gelecek. Gümrük ve Ticaret Bakanımızla Ekonomi Bakanımız da katılacak. Bazı ülkelerin başbakan yardımcıları gelecek. Önemli bir katılım bekliyoruz. Bunlar Novotel’de gerçekleşecek. 3 tane oturum gerçekleşecek. Ticaret ve Finansman, Turizm ve Lojistik dalında oturumlar olacak. İkili iş görüşmeleri de olacak. Bunları da bizler organize edeceğiz. Yalnız Trabzon’dan değil birçok şehirden firmalarımız isimlerini yazdırdı. Trabzonumuzun böyle bir şeye ev sahipliği yapması gerçekten bizi onurlandırıyor” dedi.

baskan-002.jpg

"İYİ BİR EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ"
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, zirveye ev sahipliği yapacak olmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gümrükçüoğlu “Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bu organizasyonda elimizden gelenlerin tümünü gerçekleştirme cihetine gittik. İyi bir ev sahipliği yapacağımızı, bütün misafirlerimizi tekrar Trabzon'u özleyecek şekilde buradan ayrılacaklarını ümit ediyoruz. Bekliyoruz ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'u ve Gümüşhane Bayburt'u ziyaretinde bahsettiği Zigana Tüneli 10 Kasım'da ihale ediliyor. Hem o tünel hem de Kop tüneli bittiğinde Trabzon Erzurum ipekyolu hattı bir dinlenme alanına kavuşacak. Burada sadece otomobille seyahat değil, en büyük katkıyı da İpekyolu'nun yükselmesi ve lojistik merkezin geliştirilmesi ve Trabzon'un Karadeniz'in kıyısında olarak tonlarca yükü taşıması münasebetiyle yükselen değer Trabzon'u daha iyi yerlere taşımada İpekyolu Zirvesi'nin önemli katkısı vardır" diye konuştu.

ofg-003.jpg

Sadece Trabzon için değil bölge için bu faaliyetin önemini vurgulayan Trabzon valisi Abdi Celil Öz şunları söyledi;

Bölgesel ve küresel gelişimlerin ardından Trabzon'un geçmişte ki önemini biliyoruz bugün yarın da gereke kara yolu gerek havayolu konusunda Trabzon'un bugün ve yarında hazır olması gerekir. İpekyolu kapsamında katılacak olan Rusya ve İran'da bölgeye verilen önemi gösteriyor. Dış Ticaret yapısında gerekli eksiklikleri giderebilmek için kapıları zorluyoruz. Geçen hafta Rusya Ankara Büyükelçisi burdaydı girişimler konusunda ki fikirlerini ortaya koydu. Dolayısıyla siz çalışırsanız önünüzdek açılmayan kapılar açılıyor. Bu konu da gerek TTSO gerek Vakıflar  herkes diğer organizasyonlarda olduğu gibi destek verdiler. 

 Cumhurbaşkanımızın gelişiyle önemli kararlar alındı yatırımların hızanması ve yapılması amacıyla. Bölgede ulaşım yapısıyla bu bölgenin ticaret, spor, kültür ve sanat merkezi olacaktır. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyor trabzon ve Ülkemize hayırlı omasını temenni ediyorum.

img_4088.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel