Trabzon'da 27 kişi kurtarıldı!

Trabzon'da depresyona giren ve tedavi olmak zorunda kalan genç sayısının her geçen gün arttığı belirtildi.Sağlık Uzmanları tarafından yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'de  2009 ile 2013 arasındaki 4 senelik dönemde 15-25 yaş grubu gençler arasında depr

Trabzon'da 27 kişi kurtarıldı!

Trabzon'da depresyona giren ve tedavi olmak zorunda kalan genç sayısının her geçen gün arttığı belirtildi.

Sağlık Uzmanları tarafından yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'de  2009 ile 2013 arasındaki 4 senelik dönemde 15-25 yaş grubu gençler arasında depresyona girenlerin oranı altı kat arttı.

TRABZON'DA 27 KİŞİ KURTARILDI

Gençlerin depresyona sokan faktörlerin en başında ise son dönmelerde sıklıkla rastlanan ve yaygın olan esrar maddesinin neden olduğu belirlendi. Trabzon Valiliği gençlerin uyuşturucuya karşı uzak durması için başlatmış olduğu çalışmada ise 27 uyuşturucu bağımlısının bırakılması sağlandı. Valilik ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Merkezi Amirliği tarafından yürütülen proje sonuç verdi.

EN FAZLA KIZLAR

Öte yandan Türkiye genelinde yapılan sağlık araştırmasının göre depresyona en fazla girenlerin kızlar olduğu tespit edildi. Depresyona giren gençlerde her üç kişiden ikisinin kız olduğu ifade edildi. Uzmanlar Ebveynleri uyarıyor.

Haber : Emrah Paça / Haber61.NET 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler