Trabzon'da 22 Bin Tl'lik vurgun

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon’da dolandırıcılık olaylarında son günlerde artış olduğu gözlemlendi. Edinilen bilgiye göre; Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerine başvuran vatandaşlar internet yada telefon aracılığı ile dolandırıldıkları gerekçesi ile yar

Trabzon'da 22 Bin Tl'lik vurgun

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon’da dolandırıcılık olaylarında son günlerde artış olduğu gözlemlendi. Edinilen bilgiye göre; Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerine başvuran vatandaşlar internet yada telefon aracılığı ile dolandırıldıkları gerekçesi ile yardım istediler. Bu yöntem ile kent genelinde dolandırılan vatandaşların toplam zararının 22 Bin 500 TL olduğu öğrenildi.

PKK’NIN PARALARI DEDİ DOLANDIRDI

Trabzon’un Ortahisar İlçesinde bulunan Çarşı Polis Merkezine giden 65 yaşındaki A.U, isimli vatandaşlar 22 bin TL dolandırıldığını iddia ederek yardım istedi. A.U’ya kendisini polis olarak tanıtan bir şahsın telefon ile “PKK’ya gönderilen paraların olduğunu ve paraların tespitini yapmak için hebasındaki paraları çekip verdikleri hesaba yatırmalarını.” söyledi. A.U’da telefondaki şahsa inanarak 22 Bin TL’yi şahsın vermiş olduğu hesaba yatırdı. Bir süre sonra A.U, dolandırıldığını anladığında hesabını kontrol ettiğinde yatırmış olduğu paraların hesaptan çekilmiş olduğunu fark etti. A.U olay ile ilgili şikayetçi olurken olayın şüpheli ya da şüphelilerinin tespiti ve temini çalışmalarının polis tarafından devam ettiği öğrenildi.

DOSYA MASRAFI DEDİ DOLANDIRDI

Trabzon’un Ortahisar İlçesi 64 yaşındaki H.M’ye telefondan bir şahsın aradığı ve bankaların kredi için almış olduğu dosya masraflarını geri ödeyeceklerini söyleyerek kredi kartı bilgilerini istediler. Bunun üzerine H.M kredi kartı bilgilerini verdi. Bir süre sonra durumdan şüphelenmesi sonucu bankaya giden H.M hesabından rızası dışında 490 TL tutarında işlem yapıldığını öğrendi. H.M olay ile ilgili şikayetçi olurken, şüpheli şahıs ya da şahısların tespit ve temini çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

İNTERNETTEN DOLANDIRILDI

Trabzon’da yaşayan E.G, arkadaşının sosyal paylaşım sitesinin çalındığı ve çalan kişi tarafından 180 TL mobil ödeme yoluyla dolandırıldığı ileri sürerek SİBER Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü giderek şikayetçi oldu. Polis ekiplerin şüpheli şahıs ya da şahısların tespit ve temini çalışma başlattığı öğrenildi. 

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler