Trabzon'da 2000 iş yerine denetleme

Trabzon Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Tütün ürünlerinin tüketiminin ve tütün dumanına maruz kalmanın yol açtığı sorunlara karşı yürütülen mücadelede 4207 sayılı “Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun “ hükümleri doğrultusunda ken

Trabzon'da 2000 iş yerine denetleme

Trabzon Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Tütün ürünlerinin tüketiminin ve tütün dumanına maruz kalmanın yol açtığı sorunlara karşı yürütülen mücadelede 4207 sayılı “Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun “ hükümleri doğrultusunda kentte uygulamalarına devam ediyor. Halk Sağlığı İl Müdürü Köksal Hamzaoğlu, “İlimiz de İl Tütün Kontrol Kurulu 23.03.2009 tarihinde aldığı karar ile Tütün Denetim Ekipleri oluşturulmuştur. Kurul aldığı kararlar ve 4207 sayılı kanun hükümleri doğrultusunda Tütün Denetim Ekiplerimiz çalışmalarına başlamış ve ilk günkü kararlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir. Merkezde 5, İlçelerde 29 olmak üzere toplam 34 denetleme ekibi görev yapmaktadır. İl Tütün Denetim Ekiplerimiz 08.00-24.00 saatleri arasında yapılan Denetleme Programları ile denetimlerini sürdürmektedir.”dedi

Denetimlerimiz tüm cafe, kıraathane, düğün salonu, lokanta vb birçok türden işletmeleri kapsadığını ifade eden Hamzaoğlu, “ Yapılan her denetimde Yasal Uyarı Levhası olmayan işletmelere de afiş dağıtımı yapılmakta ve denetim yapılan her işletmeye 4207 sayılı Yasa ve Yasa gereği uygulanan cezalar hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Ayrıca ihbar hattımıza gelen ihbarlar en kısa sürede değerlendirmeye alınmaktadır. Denetim Ekipleri tarafından İl genelinde yapılan Denetimler neticesinde 138 işletmeye uyarı cezası ve 11 işletmeye de 13.824 TL idari para cezası verilmiştir. İl merkezinde denetleme ekipleri tarafından yılda yaklaşık 2000 işyeri denetimi yapılmaktadır. Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi kapsamında İlimize verilen 20 tablet PC dağıtımı yapıldı.”şeklinde konuştu.

Hamzaoğu 2013 yılı için denetim ekipleri tekrar gözden geçirildi. Oluşturulan yeni ekiplere konunun uzmanları tarafında tütün ve tütün ürünlerinin Zaraları ve 4207 sayılı yasa hakkında eğitim toplantısı planlanmıştır söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler