Trabzon'da 200 kg'lik kadının dramı

Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Uçarsu köyünde oturan, aşırı kilosu olduğu için yürüyemeyecek hale gelen ve evinin önüne kadar yol olmadığı için 5 yıldır hastaneye gidemeyen Ayşe Aydın isimli yaklaşık 200 kilogramlık kadın 10 kişinin taşıdığı sedye ile

Trabzon'da 200 kg'lik kadının dramı

Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Uçarsu köyünde oturan, aşırı kilosu olduğu için yürüyemeyecek hale gelen ve evinin önüne kadar yol olmadığı için 5 yıldır hastaneye gidemeyen Ayşe Aydın isimli yaklaşık 200 kilogramlık kadın 10 kişinin taşıdığı sedye ile ambulansa taşınarak hastaneye götürüldü.

Uçarsu köyündeki evinde biri zihinsel, biri bedensel, diğeri de görme engelli 3 oğluyla yaşam mücadelesi veren, diğer 2 çocuğu evlenip Trabzon'a yerleşen Ayşe Aydın, 200 kilo civarında olduğu ve evine araç yolu olmadığı için 5 yıldır hastaneye götürülemiyordu. 15 yıl önce önce ülser hastası olan ardından eşini kaybeden ve tansiyon ve şeker hastalığına yakalanan Ayşe Aydın bugün sabah saatlerinde Akçabaat İlçe Toplum Sağlık Merkezi tarafından ambulansla Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Ayşe Aydın, evinden güçlükle çıkarılarak Akçabaat İlçe Toplum Sağlık Merkezi tarafından görevlendirilen 10 kişilik bir ekiple sedyeye konularak 50 metrelik patikadan güçlükle taşınarak ambulansa yerleştirildi. Ayşe Aydın’ı hastaneye götürmek için el birliği veren ekip sedyeyi ara sıra yere koyarak dinlemesi de dikkatlerden kaçmadı.

Hastaneye götürüldüğü için mutluluğu gözlerinden okunan Ayşe Aydın, “Allah devletimizden razı olsun. Artık hastaneye gidiyorum. İnşallah zayıflayacağım. Zayıflamak istiyorum. Herkes hakkını helal etsin” dedi.
Akçaabat Toplum Sağlığı Merkezi Grup Başkanı Dr. Enver Özdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hastamız bizim aile sağlığı ekiplerince yakından takip edilen bir hastamızdı. Evinin yolu olmayışı ve aşırı kilolu olduğu için hastanede tedavi göremiyordu. Hastamızın evinin yolu için bir planlama yapıldı. Evine yol yapılacak. Umarım hastanedeki tedaviler sonrasında hastamıza kilo verdirmeye çalışacağız” diye konuştu. Annesini hastaneye götürebilmek ve evlerine yol yapabilmek için girişimlerinin netice vermesi sonrasında mutlu olduğu gözlemlenen Ayşe Aydın’ın bedensel engelli oğlu Münir Aydın ise hastane önünde yaptığı açıklamada, “Devletimizden yol istedik, annemin hastaneye götürülmesi için yolun şart olduğunu söyledik. Şimdi görüyorum ki hepsi oluyor. Allah razı olsun devletimizden, milletimizden. Annemin hastaneye götürülmesine vesile olan basın mensuplarına da çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Ayşe Aydın’ın gerekli tedavilerine başlandığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler