Trabzon'da 2. zirve hazırlığı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) bugün Vali Dr. Recep Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkan Vekili Hüseyin Turan, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısal

Trabzon'da 2. zirve hazırlığı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) bugün Vali Dr. Recep Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkan Vekili Hüseyin Turan, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve ilgili kurumların temsilcilerinin katıldığı bir toplantı yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali Kızılcık, İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin 2.’sinin de Trabzon’da düzenleneceğini belirterek “Temel hedefimiz Trabzon’umuzun kalkınmasında ticaretin önemli bir görev üstlenmesidir. Zirvenin gerçekleşmesinde Dış Ticaret Müsteşarlığımız başta olmak üzere Odalar ve Borsalar Birliğimizin katkısı var. Şehir olarak bu zirveyi en iyi şekilde gerçekleştirmek için istişare toplantısı düzenlemek için bir araya geldik” dedi.

Zirvenin daha etkin olması için kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunduğunu kaydeden Vali Kızılcık,

“Zirvenin, ülkemize, Doğu Karadeniz Bölgesi’ne ve Trabzon’umuza, ekonomik anlamda girdi ve ticaret olanakları sağlayacağını düşünüyorum. Bu toplantıya yurt içi ve yurt dışından katılanlar olacaktır. Geçtiğimiz yıl gerekleştirilen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) toplantısının özellikle işadamları ayağı önemliydi. KEİPA toplantıları uzun yıllardır yapılmakla beraber bunun işadamları ayağı eksikti. Oda düzeltilmiş oldu. İlimizde 2.’si yapılacak olan Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin de bölgemiz adına kalıcı faydaları olacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise 33 ülkenin Trabzon’a davet edilmesinin planlandığını ifade ederek “Türkiye 3 saatlik mesafe içinde 9,4 trilyon dolarlık bir pazara hakimdir. Bu pazarı hedefleyen II. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin başarılı olması için Trabzon güç birliği yapmalıdır. Amacımız yüksek ticaret ve ihracat kapasitesine sahip olan komşu pazarlarımıza üyelerimizi yönlendirmektir. Bu amaçla II. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi İşbirliği 27-30 Nisan 2011 tarihlerinde Trabzon'da yapılması planlanmıştır” şeklinde konuştu.

İpekyolu İşadamları Zirvesi’ne Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Çin, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Rusya Federasyonu, Suriye, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna, Arnavutluk, Bulgaristan, Karadağ, Makedonya, Moldova, Romanya, Belarus, Bulgaristan, Litvanya, Yunanistan, Sırbistan, Ürdün, Slovenya, Macaristan ve Hırvatistan davet ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler