Trabzon’da 2. İpekyolu zirvesi!

Organizasyon koordinatörlüğü’nü Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın yaptığı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) ve Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından organize edilen II. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi il

Trabzon’da 2. İpekyolu zirvesi!

Organizasyon koordinatörlüğü’nü Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın yaptığı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) ve Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından organize edilen II. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 33 ülkenin Trabzon’a davet edilmesinin planlandığını söyledi. Hacısalihoğlu, “Türkiye 3 saatlik mesafe içinde 9,4 trilyon dolarlık bir pazara hakimdir. Bu pazarı hedefleyen II. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin başarılı olması için Trabzon güç birliği yapmalıdır” dedi.

Yapılan araştırmaların Trabzon'daki işletmelerin dış pazarlara açıklığının çok düşük seviyede olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Hacısalihoğlu "Amacımız yüksek ticaret ve ihracat kapasitesine sahip olan komşu pazarlarımıza üyelerimizi yönlendirmektir. Bu amaçla II. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi İşbirliği 27-30 Nisan 2011 tarihlerinde Trabzon'da yapılması planlanmıştır. Zirveye Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Birliği ile TÜRSAB da destek vermektedir” diye konuştu.

Öte yandan 2. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi’ne yurtdışından çok sayıda alım heyetleri davet ediliyor. Çeşitli ülkelerden Trabzon’a gelecek heyetler iş görüşmelerinde bulunacak. Aynı tarihler içerisinde ‘Karadeniz Genel Ticaret Fuarı’nın açılışı gerçekleştirilecek. İşadamları ile ikili görüşmelerin dışında zirveye katılacak olan çeşitli ülkelerin resmi heyetleri ile üst düzeyde görüşmeler de yapılacak. İpekyolu İşadamları Zirvesi’ne Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Çin, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Özbekistan, Pakistan, Rusya Federasyonu, Suriye, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna, Arnavutluk, Bulgaristan, Karadağ, Makedonya, Moldova, Romanya, Belarus, Bulgaristan, Litvanya, Yunanistan, Sırbistan, Ürdün, Slovenya, Macaristan ve Hırvatistan davet ediliyor.

Toplantıya yurtiçinden de bakan ve üst düzey erkan 20, bölge iller milletvekilleri 20, bölge illeri vali-belediye başkanı 20, sivil toplum kuruluşları 50 ve medya mensupları 50 olmak üzere 160 davetlinin katılması ile yerli ve yabancı olmak üzere toplamda 410 katılımcı Trabzon’da bulunacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel