Trabzon'da 10 yılda sergileri kaç kişi ziyaret etti?

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Güzel Sanatlar Galerisi’nde resim sergileri ilk sırayı aldı. Geleneksel olarak Trabzon sanatçıları resim sergisi 39 yıldır sürerken resim sergileri en çok ilgi gören sanat dalları arasında yeri

Trabzon'da 10 yılda sergileri kaç kişi ziyaret etti?


Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Güzel Sanatlar Galerisi’nde resim sergileri ilk sırayı aldı. Geleneksel olarak Trabzon sanatçıları resim sergisi 39 yıldır sürerken resim sergileri en çok ilgi gören sanat dalları arasında yerini korudu. Eserlerin çoğunu Karadeniz Bölgesi doğasını anlatan yağlı boya ve fotoğraf sergileri oluşturdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 2012-2013 yılında desteklenen kazaziye, gümüş ve hasır işçiliği, hüsn-ü hat kursları Trabzon'da sürüyor.
Geleneksel el sanatlarından olan telkâri, kazazlık, keşan, peştemal gibi ürünler desteklenerek hem yaşatılması hem de bölgenin istihdamını sağladığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel