Trabzon'da 10 projeye start verildi

Çalışma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İş-Kur, TOBB ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) tarafından yürütülen proje, İş-Kur'a kayıtlı işsizlere, alacakları meslek edindirme kurslarını takiben, özel sektörde sağlanacak staj imkanı yoluy

Trabzon'da 10 projeye start verildi

Çalışma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İş-Kur, TOBB ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) tarafından yürütülen proje, İş-Kur'a kayıtlı işsizlere, alacakları meslek edindirme kurslarını takiben, özel sektörde sağlanacak staj imkanı yoluyla deneyim kazandırılmasını amaçlıyor. Projeye katılacak kursiyerler ortalama 3 ay sürecek olan teorik ve pratik eğitim süresince günlük 15 lira alacak, pratik ve teorik eğitimleri tamamlayan kişilerin işletmelerde 3 ay staj yapmaları, başarılı olan stajyerlerin tamamına yakınının özel sektörde istihdam edilmeleri sağlanacak.

 

Projede yer almak isteyen işsizlerin öncelikle http://www.iskur.gov.tr adresinden İŞKUR veritabanına kaydolmaları ve www.beceri10.org.tr adresinden projeye kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Diğer taraftan bu proje kapsamında desteklerden yararlanarak eleman çalıştırmak isteyen firmalarda yine aynı sitede ?firma girişi? kısmından istedikleri nitelikli eleman taleplerini proje veri tabanına kaydedebilecek.

 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, yaptığı açıklamada, 5 yıllık bir süreci kapsayan projenin işsizlik sorununa önemli ölçüde katkı sağlayacağını ve bu süreçte ülke genelinde 1 milyon kişinin meslek sahibi yapılmasının hedeflendiğini belirterek, 'İşsizlik ilimizde de önemli bir sorun. Bu sorunun giderilmesi için ülke genelinde başlatılan projeye yerelde sahip çıkmak adına oda olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İşkur İl Müdürlüğü ve Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte bir kurul oluşturuldu. Bu kurul haftada bir kez toplanmakta ve projeyi sürekli takip etmektedir' dedi. Yapılan talepler doğrultusunda ilk nitelikli elemen yetiştirme kursunun 7 Şubat 2011 tarihinde Endüstri Meslek Lisesinde Mekanik (Makine) Bakım-Onarım Kursu olarak açılacağını vurgulayan Hacısalihoğlu, kursa katılmak isteyen işsizler ile bu kurstan yetişecek elemanlara işletmelerinde staj yaptırmak veya istidam etmek isteyen firmaları, 2 Şubat 2011 tarihine kadar www.beceri10.org.tr sitesine girerek kayıt yaptırmaya davet etti.

 

Suat Hacısalihoğlu, verilecek kursların standardını yükseltmek adına kursiyerlerin günün koşullarına uygun ve özel sektörün beklediği düzeyde olabilmeleri için Endüstri Meslek Lisesi'ne 860 bin liralı makine ve teçhizat alındığını, okulun bir çok cihazı ve bölümünün modernize edilerek 208 farklı dalda eğitim verilebilecek düzeye çıkarıldığını da kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel