Trabzon'a yapılacak hastane onay bekliyor

KTÜ Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan Çocuk Onkolojisi ve Hematoloji Hastanesi Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın imzasına sunuldu. İmza sonrası projelendirilerek ihaleye çıkacak.AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Trabzon Bel

Trabzon'a yapılacak hastane onay bekliyor

KTÜ Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan Çocuk Onkolojisi ve Hematoloji Hastanesi Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın imzasına sunuldu. İmza sonrası projelendirilerek ihaleye çıkacak.

AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Trabzon Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Trabzon’a kazandırılması için yoğun çaba sarfettiği önemli yatırımın 200 yataklı olacağı belirtildi.

KTÜ Tıp Fakültesi’nin yanına yapılacak olan ve Devlet Planlama Teşkilatı’ndan onayı çıkan Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi Kalkınma Bakan’ı Cevdet Yılmaz’ın  imzası sonrası projelendirilerek ihaleye çıkacak. AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrüküçoğlu’nun Trabzon’a kazandırılması için yoğun çaba sarf ettiği bu önemli yatırım Trabzon’da alanında önemli bir boşluğu dolduracak. İki yılda bitirilmesi planlanan çocuk hastanesi bölge insanının sağlık hizmeti ihtiyaçlarının başında gelen lösemili ve kanserli bebek ve çocukların tedavisinde büyük rol üstlenecek.

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi projesinin 2014 yılı yatırım programı içerisine alındığını belirterek, “Gerekli ödeneğin sağlanması için Kalkınma Bakanlığımız çalışmasını yapacak. Bilindiği üzere, lösemi, lenfoma ve kanser gibi malign hastalıklara yakalanmış çocuklarımızın bakım ve tedavileri özellik gerektirmektedir. Bu çocuklarımız, tedavi sürecinde günlük hayatlarının önemli bir kısmını hastanede geçirmektedirler. Olumsuz çevre koşullarından kolayca etkilenip enfekte olabilen bu hastalarımızın gerek tıbbi tedavi ve bakımlarının, gerekse güvenlik ve konforlarının sağlanması için modern teknoloji ile desteklenmiş, özel klimatizasyonu olan, hijyenik, konforlu mekanlarda ve mikrop kapmayacakları şekilde diğer hastalardan ayrı ortamlarda teşhis, tedavi, ameliyat, bakım ve diğer tıbbi işlemlerinin yürütülmesi gerekmektedir. Bu bakımdan, 200 yataklı Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi projesi hayati önem arz etmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler