Trabzon'a Uluslararası vakıf! Harekete geçtiler!

Son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin artan ilgisi dolayısıyla Türkiye'nin önemli turizm bölgeleri arasında anılan Doğu Karadeniz'de, kongre turizminden pay almak isteyen Trabzonlu iş adamları Uluslararası Kongre Vakfı kurmayı planlıyor.Trabzon Ticare

Trabzon'a Uluslararası vakıf! Harekete geçtiler!

Son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin artan ilgisi dolayısıyla Türkiye'nin önemli turizm bölgeleri arasında anılan Doğu Karadeniz'de, kongre turizminden pay almak isteyen Trabzonlu iş adamları Uluslararası Kongre Vakfı kurmayı planlıyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Türkiye'nin kalkınmasında turizmin önemli olduğunu ve turizmden daha fazla faydalanılması gerektiğini belirtti.

Türkiye'de turizmin vazgeçilmez gelir kaynakları arasında yer aldığını ifade eden Hacısalihoğlu, "Dünya genelinde turistlerin yüzde 51'i tatil amaçlı, yüzde 15'i iş amaçlı, yüzde 27'si sağlık ve dini amaçlı seyahat ediyor. Yüzde 7'lik kısmı hakkında da bir sonuca varılamıyor. 2013 yılında dünya nüfusunun yüzde 13'ü ülkesinin dışına çıkmış ve 1 trilyon dolar harcama yapmıştır. 2013'te ülkemize gelen turist sayısı 34 milyona ulaşırken kazanılan döviz ise 32 milyar dolardır" dedi.

Hacısalihoğlu, turizmden gelen sıcak paranın tamamının ülkede kaldığını anlatarak, "Türkiye, turizmde dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alıyor. Ülkemiz turizmde daha başarılı olma yönünde yoluna devam ediyor. Karadeniz'de de turizm ilk sıralara yükseldi ve dünya turizminden aldığı pay sürekli artmakta" diye konuştu.

KONGRE TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ TRABZON İÇİN ÖNEMLİ

Trabzon'da da turizmi geliştirmeye yönelik sürekli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Hacısalihoğlu, "Turizmden gelen gelirden daha fazla pay almanın yollarını arıyoruz. Trabzon yıllardan beri ticaret merkezidir ve bu durumun turizme geniş kapsamlı yansımaları olacaktır. Turizm gelirinin artırılması için kentte kongre turizminin de geliştirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Hacısalihoğlu, son yıllarda kongre turizminin üzerinde durduklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda Trabzon'da Uluslararası Kongre Vakfı kurmayı planlıyoruz. Kongre turizminin Trabzon'da geliştirilmesi çok önemli. Kurulması planlanan vakıf, uluslararası kongreleri Trabzon'a almak için faaliyetlerde bulunacak. Trabzon son yıllarda turizmi ve beş yıldızlı otelleri destekliyor. Bunun devamında da altyapıları çalıştıracak organizasyon kurmaya çalışıyor. Bu çalışmaların biri de kentte kurulacak Uluslararası Kongre Vakfıdır. Trabzon'da kongre vakfı ile turizm geliri artırılarak, kongre turizmi geliştirilecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler