Trabzon'a stat izni veriliyor da...

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Giresun Cumhuriyet Parkı ve Hükümet Konağı’nın karşısındaki belediyenin sorumluluğundaki alanların Maliye Bakanlığı tarafından Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredildiğini açıkladı.Gir

Trabzon'a stat izni veriliyor da...

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Giresun Cumhuriyet Parkı ve Hükümet Konağı’nın karşısındaki belediyenin sorumluluğundaki alanların Maliye Bakanlığı tarafından Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredildiğini açıkladı.
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise henüz kendilerine böyle bir tebligat ulaşmadığını hatırlatarak yapılan açıklamanın siyasi bir uğraş olduğunu söyledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Nurettin Canikli, “Bu devir işleminde belli şartlar var. Bu iki alanda da devir şartlarına uyulmadığı gerekçesiyle Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün yaptığı tespitler neticesinde Maliye Bakanlığı’na protokolün iptali için Giresun Defterdarlığı’ndan talepte bulunulmuştur ve bakanlık tarafından talep uygun görülerek bu iki protokol iptal edilmiştir. Bunun anlamı bu iki gayrimenkulun işletilmesi, yürütülmesi milli emlak tarafından yapılacaktır. Kapanma diye bir şey söz konusu değil ama gayrimenkulların devri Milli Emlak Müdürlüğü’ne geçmiştir. Bunun detaylarını ilerleyen günlerde göreceğiz. Hukuka uygun sözleşmeler geçerlidir. Bu protokole aykırılık teşkil eden hususlar varsa bunlar giderilir” dedi.
Nurettin Canikli, basın mensuplarının konuya ilişkin ısrarlı soruları karşısında, karardan haberi olmadığını ifade ederek “Ben henüz daha net bir bilgi sahibi değilim. Karar yayınlandığı zaman bilgi sahibi olacağız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN AKSU’DAN CANİKLİ'YE PARK CEVABI
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise henüz kendilerine böyle bir tebligat ulaşmadığını hatırlatarak yapılan açıklamanın siyasi bir uğraş olduğunu söyledi.
Milletvekili Canikli’nin iddialarına cevap veren Belediye Başkanı Aksu “Dolgu alanlarının kullanılmasına yönelik Milli Emlak ile yapılan anlaşmada ‘park, eğlence ve dinlence yerleri’ diye geçer. Dolgu alanlarının kullanımı belediyelere aittir. Giresun’da da Cumhuriyet Parkı belediyeden kiralık verilmiştir ama tahsislidir. Yani tüm kullanım hakkı belediyeye aittir. AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli’nin bu açıklamasıyla bir ilke tanık oluyoruz. Milletvekili Canikli’nin Giresun’a müjdeli bir haber vermesini isterdik fakat Canikli yıkım haberi getirdi. Söz konusu dolgu alanının valilik karşısına bir firma lunapark için müracaat etti ve bizde bir aylığına ruhsat verdik. Sosyal belediyecilik adına çocuklarımızın eğlence ihtiyacına cevap verilmesini istedik. Bir aylık süre dolunca da kaldırıldı. Cumhuriyet parkına gelince, buranın projesi bizden önceki AK Partili Belediye Başkanı Hurşit Yüksel döneminde başlamıştı. Yüzde 15’i tamamlanmıştı, geri kalan yüzde 85’lik bölümü de biz tamamlamış olduk. Bizden önce burası için 2,5 milyon kaynak aktarılmıştı, 2 milyon 400 bin TL’yi de Giresun Belediyesi olarak biz ödedik. Cumhuriyet Parkı Giresun’un vizyonu haline geldi. Vatandaşın yapılan protokolde yer aldığı gibi park, eğlence ve dinlence yeri oldu. Trabzon’da Rize’de sahil dolgu alanlarına stat yapılması, otel yapılması için özel kanun çıkarılırken, Giresun’da sahil dolgu alanları için özel yıkım kararı çıkartılıyor. Şuan bize ulaşmış bir tebligat yok ancak ulaştığında elbetteki hukuki mücadelemizi vereceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel