Trabzon'a Ruslar artıyor!

Haber61.Net - HABER SERVİSİ - Yapı Endüstri Merkezinin (YEM) hazırlamış olduğu rapora göre; Trabzon yabancılara en fazla gayrimenkulün satıldığı iller arasında yerini aldı. Türkiye'yi içerisinde kapsayan raporda yurt genelinden en fazla satıldığı iller li

Trabzon'a Ruslar artıyor!

Haber61.Net - HABER SERVİSİ - Yapı Endüstri Merkezinin (YEM) hazırlamış olduğu rapora göre; Trabzon yabancılara en fazla gayrimenkulün satıldığı iller arasında yerini aldı. Türkiye'yi içerisinde kapsayan raporda yurt genelinden en fazla satıldığı iller listesinde ilk 5'e giren Trabzon'da rapora göre en dikkat çeken ayrıntı ise Rusların bölgede satın almış oldukları gayrimenkuller oldu.

RUSLAR ATAKTA

Yine YEM'in raporuna göre Trabzon'da en fazla evim olsun diyen yabancı yatırımcı Araplar olurken bunları ikinci sırada Rus ve Almanlar takip ediyor. Rusların son aylarda daha fala ev alma talepleri üzerine emlakcılara baskı olduğu öğrenilirken inşaat firmalarının da Ruslar ile birlikte yeni şantiyeler oluşturmaya çalıştıkları öğrenildi.

MÜTEKABİLİYET YASASINA GÖRE

Öte yandan yabancıların taşınmazların satın alına bilmesi için Mütekabiliyet yasası kapsamında baş vuru olması gerekiyor. Bu yasaya göre Trabzon'da taşınmaz satın alması gereken yabancı uyruklu bir kişinin kendi ülkesinden de Türk vatandaşlarına taşınmaz satışı olması gerekmekte. Bu durum Tapu Kanunun 35. Maddesinde de yer almakta.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel