Trabzon'a ray kaynağı bekleniyor

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, hükümetin demiryollarına verdiği öneme dikkat çekerek Trabzon-Erzincan Demiryolu’nun ilk ray kaynağının yapılması çağrısında bulundu.Ankara-

Trabzon'a ray kaynağı bekleniyor

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, hükümetin demiryollarına verdiği öneme dikkat çekerek Trabzon-Erzincan Demiryolu’nun ilk ray kaynağının yapılması çağrısında bulundu.

Ankara-Konya yüksek hızlı demiryolu projesinin “ilk ray kaynağı”nın 2 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldığını hatırlatan Özgenç “Ankara-Konya yüksek hızlı demiryolu projesinin ilk ray kaynağını yapan başbakanımızdan Erzincan-Trabzon demiryolu projesinin güzergah çalışmaları bitirildikten sonra sembolikte olsa döşenmesi sabırsızlıkla beklenilen ilk rayın kaynağını yapmasını bekliyoruz.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Konya hızlı tren seferi açılış töreninde, ‘Dünyada hızlı tren hatlarının inşa süresi 5-13 yıl arasında değişiyor. İtalya'da 204 kilometrelik Roma-Napoli Hattı 11 yılda tamamlandı. Almanya'da 216 kilometrelik Hannover-Berlin Hattı 7 yılda tamamlandı. Biz ise 212 kilometrelik Konya-Ankara Hızlı Tren Hattı'nı 4,5 yılda tamamladık’ dedi.

Bu gerçekten hareketle proje aşamasında olan toplam mesafesi 270 km olduğu açıklanan Erzincan-Trabzon Demiryolu Projesi'nin yapımına başlanması halinde kısa bir sürede bitirileceğine olan inancımız tamdır” dedi.

Uzmanların yaptıkları araştırmalara göre bölge gerçeklerine en uygun demiryolu projesinin, “Of-Bayburt-Kelkit-Erzincan” güzergahı olduğunu da kaydeden Özgenç “Lakin alternatif güzergahlarda dikkate alınmalı. Bu hususta popülist politika yapılmamalı.

Hangi güzergah daha rantabl ise o desteklenmeli. 42 yıl sonra başlatılan yeni demiryolu hattı yapımından Doğu Karadeniz Bölgesi de nasibini almalı.

Trabzon -Erzincan Demiryolu Projesi hayat bulduğunda tarih bunu yazacaktır ve bunu gerçekleştirenler tarih önünde hayır ile yad edileceklerdir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel