Trabzon'a Pakistan'dan baraj ziyareti

 Pakistan’ın Belücistan eyaletinden 6 kişilik teknik bir heyet, ”On yılda Yüz Baraj” Proje Müdürü Imran Raheem Durrani başkanlığında taşkın kontrolü konusunda eğitim ziyareti gerçekleştirmek üzere DSİ Genel Müdürlüğü’nün davetlisi olarak Trabzon’a geldile

Trabzon'a Pakistan'dan baraj ziyareti

 

Pakistan’ın Belücistan eyaletinden 6 kişilik teknik bir heyet, ”On yılda Yüz Baraj” Proje Müdürü Imran Raheem Durrani başkanlığında taşkın kontrolü konusunda eğitim ziyareti gerçekleştirmek üzere DSİ Genel Müdürlüğü’nün davetlisi olarak Trabzon’a geldiler. 
 
Proje safhasında, inşa halinde ve işletmede olan küçük ve orta ölçekli barajlar ile taşkın kontrolü tesislerini, dere taşkın koruma, ıslah çalışmalarını, kıyı tahkimatları ve kaplamalarını yerinde gören heyete, Trabzon DSİ 22. Bölge Müdür Vekili Necip İba tarafından brifing verildi. İba “Dost ve kardeş Pakistan heyetinin ülkemiz ve bölgemize yaptığı ziyaretten son derece mutlu olduk. Kardeş Pakistan halkına yardım için teknik anlamda bilgi birikimimizi onlara aktarmaya çalıştık. Bu yardımlarımızı Proje Başkanı Durrani’yle bağımızı koparmadan aktarmaya devam edeceğiz” dedi.
 
İmran Raheen Durrani ise duygularını “Biz teknolojiyi Osmanlılar’dan aldık. Örneğin ülkemizde adı sıklıkla kullanılan bir yeraltı su yolu düzeni olan ‘kehriz’ uygulamasını da Osmanlılar’dan öğrendik. Şimdi de ülkemizdeki kuraklıkla mücadelede de modern teknolojiyi ve uygulamalarını sizden öğrenmeye geldik” diye konuştu.
 
Öte yandan heyetin Trabzon’un ardından Artvin ve Erzurum’da da barajları gezeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler