Trabzon'a Nijeryalı misafir geldi

Nijerya’nın Kebi Eyaleti Adalet Bakanı, merkezi hükümetin Maliye Denetmeni Ebubekir Dikko, Trabzon İl Genel Meclisi’nin yapısı, işleyiş tarzı ve çalışmaları hakkında bilgi edinmek üzere meclis çalışmasına katıldı.Dikko, özellikle Türkiye’nin son dönemlerd

Trabzon'a Nijeryalı misafir geldi

Nijerya’nın Kebi Eyaleti Adalet Bakanı, merkezi hükümetin Maliye Denetmeni Ebubekir Dikko, Trabzon İl Genel Meclisi’nin yapısı, işleyiş tarzı ve çalışmaları hakkında bilgi edinmek üzere meclis çalışmasına katıldı.

Dikko, özellikle Türkiye’nin son dönemlerdeki kalkınma hızını kendilerine örnek aldıklarını belirterek “Belediye ve İl Genel Meclisleri ile ilgili ayrışımın yetki ve sorumlulukların neler olduğunu da bizzat Trabzon’a gelip gözlemliyorum” dedi.

Yerel yönetimlerle ilgili işleyişin Türkiye örneğini kendi eyaletine de uygulamakla ilgili çalışmalar yapan Bakan Dikko, Osmanlı Dönemi’nin ülkesini çok iyi bildiğini belirterek “Sizler Osmanlının torunları olarak bizleri sırt dönemezsiniz. Atalarınız bizim ülkemize kadar geldiler ve orada bize Müslümanlığı öğrettiler. Bu tarihi sorumluluğunuz hala devam ediyor” diye konuştu.

Ziyaretin anısına İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi kendisine gümüş telkariden yapılan bir hediye verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler