Trabzon'a milyonluk yatırım!

Ramada otelleri ve fındık ihracatıyla tanınan işadamı Hüseyin Başaran, Trabzon'da yapacağı otelle ilgili konuştu... Başaran, "İnşaatına başlandı, altıncı katındayız. Karadeniz'in en büyük ve lüks otelini başbakanın talimatıyla yapıyoruz. Bölgede bir konfe

Trabzon'a milyonluk yatırım!
Ramada otelleri ve fındık ihracatıyla tanınan işadamı Hüseyin Başaran, Trabzon'da yapacağı otelle ilgili konuştu... Başaran, "İnşaatına başlandı, altıncı katındayız. Karadeniz'in en büyük ve lüks otelini başbakanın talimatıyla yapıyoruz. Bölgede bir konferans salonu açığı var. Otelimizde bin 500 kişilik kongre salonu olacak. Trabzon Havalimanı'nın hemen yanında yapıyoruz. Ramada Plaza adındaki otelde 360 oda bulunacak. 50 milyon euroluk oteli, 2015'in başına yetiştirmeyi düşünüyoruz. Bu arada Afganistan'daki askerlerini Trabzon'üzerinden çekecek olan NATO, 150 odayı şimdiden kapattılar. Askerlerin tasfiyesi beş yıl sürecek. Trabzon'da ayrıca 200 milyon dolarlık liman yapıyorum" dedi.
 
Yabancıların ilgisi yatçılığa büyük olduğunu kaydeden Başaran, "Yabancıların ilgisi büyük. Suudi Arabistanlı yat meraklısı bir işadamıyla anlaşma yaptık. 70 milyon euroluk 5 metre uzunluğunda tekne siparişi verdi. Şu anda üretilmekte olan 45 metrelik üç teknenin birini sattık. Yaz sonunda teslim edeceğiz. Müşterilerimiz arasında Avrupalı da var, Türk de. Fiyatımız ise Avrupa'dan yüzde 50 daha ucuz" dedi.
 
ÜÇÜNCÜ KUŞAK PATRON
 
Hüseyin Başaran aslında ailenin 3'üncü kuşak temsilcisi. Dededen kalma fındık işini büyüten ve yeni iş kolları ekleyen nadir yeni nesil işadamlarından biri. Şirketlerinde yılda 20 bin ton fındık işleniyor ve 80 milyon dolarlık ihracat yapılıyor. Yüzde 90'ı Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Büyük dondurma ve çikolata fabrikaları müşterileri arasında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel