Trabzon'a "Meteoroloji İstasyonu"

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ''Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trabzon'un Arsin, Düzköy, Tonya, Beşikdüzü ve Hayrat ilçelerinde 5 tane otomatik meteoroloji gözlem istasyonu ve bir meteoroloji radarı da kurmayı planlıyor'' dedi.Eroğlu, Trabzon

Trabzon'a "Meteoroloji İstasyonu"

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ''Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trabzon'un Arsin, Düzköy, Tonya, Beşikdüzü ve Hayrat ilçelerinde 5 tane otomatik meteoroloji gözlem istasyonu ve bir meteoroloji radarı da kurmayı planlıyor'' dedi.

Eroğlu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı makamında ziyaretinde yaptığı açıklamada, sel ve heyelanlarla ilgili bir sempozyum için kente geldiğini ve bu tür afetlerin Doğu Karadeniz'de büyük bir risk oluşturduğunu belirtti.

Yörede daha önce Gündoğdu ve Beşköy'de birçok kişinin ölümüyle sonuçlanan 2 sel felaketi yaşandığını anımsatan Eroğlu, şöyle devam etti:

''Heyelanlar ve sel baskınları Doğu Karadeniz'de büyük bir risk. Bu riski sıfıra indirmek mümkün değil, bunların bazıları tabii sebeplerle, bir kısmı insan kaynaklı oluyor. İnsan kaynaklı riskleri sıfıra indirmemiz lazım, geri kalan elimizde olmayan bir takım felaketler. En azından bu konuda kararlıyız. Arkadaşlarımız yarın bir eylem planı hazırlayacaklar. Valilerimiz, belediye başkanlarımız, merkezi yönetim ve özel idarelerimiz ile kısa orta ve uzun vadeli bir plan hazırlayacağız ve bu plana göre gereğini yapacağız.''

Eroğlu, sel ve heyelanlar konusunda DSİ, Ağaçlandırma ve Orman Kontrol Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğünün ağaçlandırma, erozyon kontrolü, derelerinin ıslahı konusunda çalışmalar yaptığını anlatarak, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün de Trabzon'da erken uyarı sistemleri ve otomatik meteoroloji ölçüm istasyonları kuracağını, TOKİ'nin de kentsel dönüşüm çalışmaları yapacağını ifade etti.

Taşkın ve heyelanların en büyük sebebinin arazi yapısının değişmesi olduğuna işaret eden Bakan Eroğlu, ''Arazi yapısının değişmesi, çarpık şehirleşme ve dere yataklarına kaçak inşaatlar yapılması veya özel sektör ya da kamu kuruluşları tarafından uygun olmayan bir takım köprüler, menfezler, geçişler yapılması, bilhassa yolların plansız olarak rastgele yapılması. Bunlar gerçekten de sıkıntılara sebep olmuştur. Daha önce bunları dere ıslahı olarak ele alıyorduk ama şimdi bütün yönleriyle ele alacağız. Kentsel dönüşüm de dahil olmak üzere'' diye konuştu.

GÜNDOĞDU'DAKİ KONUTLAR BU YIL TAMAMLANACAK

TOKİ'nin Rize Gündoğdu'da yaptığı konutları bu yılın haziran ya da temmuz ayında tamamlayacağını belirten Eroğlu, gerekli etüt çalışmaları sonunda güvenli bir alanda yapılan bu tür konutları Trabzon, Giresun ve diğer ihtiyacı olan yerlerde de yapmayı planladıklarını söyledi.

Eroğlu, hükümetin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'a çok büyük önem verdiğini ifade ederek, kentte yapılan ve yapımı süren projeler ile çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

''TRABZON'U 5 YILDIZLI KENT HALİNE GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ''

Trabzon'u her bakımdan 5 yıldızlı bir kent haline getirmeyi, kentte kağıt, karton, şişe, metal gibi malzemeleri geri kazanacak bir sistemi kurmayı amaçladıklarını anlatan Eroğlu, ''Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trabzon'un Arsin, Düzköy, Tonya, Beşikdüzü ve Hayrat ilçelerinde 5 tane otomatik meteoroloji gözlem istasyonu ve bir meteoroloji radarı da kurmayı planlıyor'' dedi.

Trabzon'da diğer bakanlıkların yaptığı yatırımları da anlatan Eroğlu, ''Trabzon'da son 8 yılda, hükümetimiz dönemindeki yatırımları bir kefeye koysak bir de geçmiş 80 yıldaki yatırımları bir kefeye koysak bizim yaptıklarımız çok daha fazla, çok daha ağırdır. Kent en büyük yatırımları hükümetimiz döneminde almıştır'' dedi.

Bakan Eroğlu, Trabzon'u turizmde de geliştirerek dünyaya açmak istediklerini kaydetti.

Trabzon Valisi Kızılcık, ziyarette Bakan Eroğlu'na Trabzon'a özgü telkari işçiliğinden yapılan bir kahve fincan takımı armağan etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler