Trabzon'a karayolu yetmiyor demiryolu şart

Viyana’da ödülünü alan Hisarcıklıoğlu, bu ödülü almaktan gurur duyduğunu söylerken, Avusturya’nın Türkiye’nin en yakın yatırım ortaklarından birisi olduğunu hatırlattı. Ödül töreninde bulunan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Şadan Eren il

Trabzon'a karayolu yetmiyor demiryolu şart

Viyana’da ödülünü alan Hisarcıklıoğlu, bu ödülü almaktan gurur duyduğunu söylerken, Avusturya’nın Türkiye’nin en yakın yatırım ortaklarından birisi olduğunu hatırlattı. Ödül töreninde bulunan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Şadan Eren ile Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Hisarcıklıoğlu’nu ilk kutlayanlar arasında yer alarak bu mutluluğu paylaştılar. Viyana’da ödülü alan Hisarcıklıoğlu, Anadolu’daki girişimcilerin Avrupa ile daha fazla ticaret yapmak istediklerini belirterek karayolu taşımacılığının buna yeterli gelmediğini söyledi. “Demiryolu ile yük taşımacılığının geliştirilmesini ihtiyaç var. ”dedi.

Altın Ödülü Tobb Başkanı Hisarcıklıoığlu’na

Avusturya Ekonomi Odası (WKÖ) Altın Ödülü, Viyana’da Avusturya Ekonomi Odası (WKÖ) Julius Raab Salonu’nda düzenlenen törenle, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na verildi.Törende konuşan Avusturya Ticaret Odası Başkanı Christoph Leitl ise, M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun iki ülke ilişkilerine çok önemli katkılar sağladığını ifade ederek, “Kendisi sadece Türkiye’yi temsil etmekle kalmamakta, Türkiye için global çapta başarılara imza atmaktadır.” dedi. “Güzel ve kalpten olan bu dostluğumuz bizi birbirimize bağlamaktadır.” ifadelerini kullanan Leitl, siyasetin birçok güvensiz ortam oluşturabildiğini ancak ticaretin insanları birbirine bağladığını, insanlığa ve kültüre hizmet ettiğini belirtti. Viyana Ticaret Odası Başkanı Walter Ruck da, ülkelerinde işletme sahibi olan 5 bin Türk kökenlinin ekonomik olarak önemli katkılar sağladığını ifade ederek “Viyana İşadamları Derneği, MÜSİAD Avusturya, TÜMSİAD gibi işadamları dernekleri iki ülke arasında köprü görevini yerine getirmektedir.” dedi.

Anadolu Avrupaya Demiryolu İle Daha Fazla İhricat Yapar

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada Viyana’da bulunmaktan ve bu anlamlı ödülü almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TOBB olarak her zaman serbest ticaretten yana olduklarını vurguladığı konuşmasında Avusturya ile ilişkilere büyük önem verdiklerini ifade etti. Anadolu’daki girişimcilerin, Avrupa ile daha fazla ticaret yapmak istediğini ancak, karayolu taşımacılığının buna yeterli gelmediğini söyleyen Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:

“Demiryolu ile yük taşımacılığının geliştirilmesine ihtiyaç var. TOBB’un iştiraki BALO şirketi bu konuda bir inisiyatif aldı. Avrupa’nın en büyük kargo taşımacılığı şirketlerinden biri olan Avusturya Demiryolları’nın markası RCA ile işbirliği yaptı. Türkiye olarak halen 400 milyar dolar civarındaki dış ticaret hacmimizi, önümüzdeki 10 yılda 3 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Bunu sağlayabilmek için de demiryolu taşımacılığını geliştirmemiz lazım. Bu noktada, Avusturyalı dostlarımdan da, taşımacılığın önündeki engellerin kaldırılması konusunda destek bekliyoruz.”

Bir An Önce Hayata Geçmeli

Trabzon’un en önemli gündem maddesi demiryoludur. Ülkemizin gerek nüfus, gerekse oluşturulan katma değer bakımından önde gelen şehirlerinden biri olan Trabzon’un, demiryolu şebekesine bağlanmasıyla sosyo – ekonomik değeri daha da yükselecektir. Yolcu ve yük taşımacılığının hizmet kalitesi açısından en uygun ve en etkin olanı olan demiryolu Trabzon ve çevre iller açısından olmazsa olmazıdır. Trabzon’un ve bölgenin geleceğini etkileyecek en önemli projelerin başında gelen Trabzon- Gümüşhane-Erzincan Demiryolu’da biran önce hayata geçmeli.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler