Trabzon'a hizmet etmeye devam edeceğiz

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve yönetim kurulu üyelerini katıldığı toplantıda belediyenin faaliyetlerini içeren bir video izletip sunum yapan Başkan Gümrükçüoğlu yapılan hizmetler hakkında detaylı bilgiler verdi.Toplantıda yaptığı konuşm

Trabzon'a hizmet etmeye devam edeceğiz

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve yönetim kurulu üyelerini katıldığı toplantıda belediyenin faaliyetlerini içeren bir video izletip sunum yapan Başkan Gümrükçüoğlu yapılan hizmetler hakkında detaylı bilgiler verdi.

Toplantıda yaptığı konuşmada yaklaşmakta olan yerel seçimlerin önemine değinen Gümrükçüoğlu, “Göreve geldiğimiz günden bu yana teşkilatımızın bize verdiği destekle birlikte Trabzon’uma hizmet ediyoruz. Bundan sonrada şehrimize birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz. Türkiye’yi önümüzdeki süreçte önemli üç seçim bekliyor. 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler bizler için çok büyük önem arz ediyor. Yerel seçimlerin ardından ilk defa halkoyu ile seçilecek Cumhurbaşkanlığı seçimine bir ön adım olacaktır. Bu yerel seçimde alınacak sonuç hem Cumhurbaşkanı seçimini etkileyecektir hem de Cumhurbaşkanının yetkilerinin belirlenmesinde rol oynayacaktır. O bakımdan önümüzdeki yerel seçimlerin ülkenin ve milletin geleceği manasında büyük bir önemi var. Tabi hemen ardından da genel seçimler var. Böyle ardı ardına yapılacak olan üç seçim bizlerin çokça çalışması anlamına geliyor” dedi.

Konuşmasının devamında muhalefete yüklenen Gümrükçüoğlu, “2009 mahalli seçimler öncesi muhalefet partisi mensupları vatandaşa bizim projelerimizle ilgili olarak ‘Bu AK Parti ve adayı sizi kandırıyor, bu projelerin toplamı 3-4 katrilyon tutar hangi para ile yapacaklar’ diyorlardı. Bu projelerin bir araya gelip yapılabileceğine olan inanç ve vizyonları yoktu. 2008 yılının aralık ayından itibaren yapılan hummalı bir çalışma ile tüm projelerin kaynaklarını ve nasıl yapılacağı planlanmış ve programlamış idik. Şimdi bunların yapıldığını görünce de bu sefer ‘kimin parası ile yapıyorsun bunları, merkezi bütçe ile yapılan projelerimi sahipleniyorsun’ demeye başladılar. Daha önce yapılamaz dedikleri projelerin yapılmaya başlanması ile işte efendim ‘kendi parası ile mi yapıyor sanki’ demeye başladılar. Türkiye’nin hiçbir ilinde olmayan bir yaklaşımı burada sergiliyorlar. Madem öyle en başından neden bu projeleri kendi bütçenle yapamazsın demek yerine ‘bunlar hiçbir şekilde yapılamaz’ diyordunuz. ‘Bırakın hepsini sadece Atasu Barajı’nı yapın tüm projeler yapılmış sayacağız’ demişlerdi. İşte sonuç ortada” ifadelerini kulandı.

Göreve gelmeden önce hazırladıkları ‘61 proje’ bir manifesto olarak sunduklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Bunlar şimdi çıkıp ‘61 projenin hangisi yapıldı ki’ diyerek yüzleri kızarmadan konuşabiliyorlar. Ama bizler bu konuda o kadar rahatız ki katıldığımız televizyon programlarında veya gittiğimiz farklı yerlerde hemen kitabımızı açıyor ve vaat ettiğimiz projelerimizin geldiği durum hakkında vatandaşımıza bilgiler veriyoruz. Bizler vatandaşımızın hayat standartlarını yükseltecek ve halkı sevdiğimizi gösterecek hizmet anlayışı ile çalışmaya devam edeceğiz. Bu anlayışla çalıştığımız içindir ki 81 il içinde yaşanılabilir iler arasında Trabzon 4. sıraya gelmiştir. 2013 yılında 50 bin ile 800 bin nüfuslu iller arasında en temiz il seçilmiştir. Yine belediyecilik hizmetleri yönünden iki yıldır altı ay ara ile yapılan değerlendirmede en iyi ikinci il olmuşuzdur” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından başkan Gümrükçüoğlu yönetim kurulu üyelerine 61 projenin geldiği son durum ve artı olarak yapılan projeleri anlatan bir de sunum yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel