Trabzon'a gelen Patrik çok üzüldü

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon'un Maçka ilçesindeki tarihi Vazelon Manastırı'nı gezdi.Sümela Manastırı'nda dün düzenlenen ayini yönetmek için kente gelerek geceyi burada geçiren Patrik Bartholomeos, sabah saatlerinde ilçeye bağlı Kiremit köyündek

Trabzon'a gelen Patrik çok üzüldü

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon'un Maçka ilçesindeki tarihi Vazelon Manastırı'nı gezdi.

Sümela Manastırı'nda dün düzenlenen ayini yönetmek için kente gelerek geceyi burada geçiren Patrik Bartholomeos, sabah saatlerinde ilçeye bağlı Kiremit köyündeki Vazelon Manastırı'na geldi.

Kendisine eşlik eden Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ve Hristiyan din adamları ile manastıra gelen, yokuş ve kayalık olan patika bir yoldan, Türk koruma polislerinin de yardımıyla güçlükle yürüyerek manastıra ulaşan Bartholomeos, manastırda mum yakıp dua okuduktan sonra manastırı gezip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Manastırın içindeki bazı bölümlerin karanlık olması nedeniyle kendisini takip eden gazetecilerin fotoğraf makinelerinin flaşından yararlanarak yürüyebilen Bartholomeos, birçok bölümü yıkılan ve duvarlarına yazılar yazılan manastırın durumuna üzüldüğünü söyledi.

Bartholomeos, çıkışta bir gazetecinin, ''Burayı restore ettirecek misiniz?'' sorusuna, ''Büyük manastırlarda keşiş kıtlığı var. Burası dağ başı, kim gelecek'' yanıtını verdi.

Vazelon Manastırı'nın tarihine değinen Bartholomeos, ''Burası Sümela Manastırı'ndan daha eski bir yapı. Sümela Manastırı'nın kurucularına, manastırın kurulduğu ilk yıllarda ve günlerde Vazelon Manastırı'ndan erzak gönderilmiş. Burası 270 yılında yani 3. yüzyılda yapılmış. Böylesine tarihi bir özelliği var Vazelon'un'' dedi.

Bartholomeos, ''Burası böyle mi kalacak?'' sorusu üzerine de ''Hayır, Vazelon yıkılacak, kaderi bu. Eğer devlet kurtarırsa kurtulur ama zor'' diye konuştu.

Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberindekiler, manastır ziyaretinin ardından, konakladıkları otele döndü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel